fbpx

Φύγαμε για φυσικό σπα στα Θερμά Κω!

Η Κως, η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου, με τους ατελείωτους ποδηλατόδρομους και τους τουρίστες απ’ όλη την Ευρώπη. Έχω τόσα να πω γι’ αυτό το νησί που μου χάρισε αξέχαστα καλοκαίρια. Αλλά συγκεντρώνω τη σκέψη μου για αποτυπώσω άψογα την εμπειρία μας στο Εμπρός Θέρμες ή Θερμά Κω όπως είναι γνωστά.

Απόφαση της τελευταίας στιγμής

Είμαι σίγουρη ότι έχει συμβεί και σε εσένα να αλλάξεις τα σχέδια σου για το πώς θα περάσεις το βράδυ τελευταία στιγμή, έτσι δεν είναι; Εμείς πάντως το παθαίνουμε συνέχεια! Παρέα με ένα ζευγάρι καλών φίλων είχαμε κάνει κατάληψη στην παραλία του Αγίου Φωκά μέχρι αργά το βράδυ παίζοντας χαρτιά. Όλα έδειχναν ότι θα καταλήγαμε για χαλαρό ποτάκι σε κάποιο από τα μπαράκια της παλιάς πόλης. Όμως όχι! Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι από την Άννα και η ομάδα ανασυντάχθηκε αμέσως! Δεν αργήσαμε να φτάσουμε μιας και η παραλία του Αγίου Φωκά είναι 5-10 λεπτά απόσταση από τα Θερμά Κω.

Η εμπειρία των ιαματικών πηγών

Δεν σου κρύβω ότι δεν ήμουν πολύ σίγουρη αν θα έμπαινα σε μία λίμνη με θερμοκρασία που φτάνει τους 40 βαθμούς χωρίς να βλέπω που πατώ και σε τι κολυμπώ! Το απόκοσμο τοπίο με τους ψηλούς βράχους και τις απότομες πλαγιές που δημιουργήθηκαν από τις ηφαιστειακές εκρήξεις, παρέα με την επιθυμία μου να το τολμήσω, με έκαναν να ζήσω την ΕΜΠΕΙΡΙΑ της ζωής μου!

Οι ιαματικές πηγές με το ζεστό νερό σε έκαναν να νιώθεις υπέροχα, δεν ήθελες πραγματικά να βγεις! Ο τέλειος συνδυασμός ζεστού και κρύου νερού. Το θαλασσινό νερό εισέρχεται από τη μία άκρη της λίμνης και σου προσφέρει λεπτά δροσιάς αν δεν αντέχεις άλλο το ζεστό νερό. Μείναμε εκεί περίπου δύο ώρες με μοναδικό ίχνος φωτός τις ακτίνες του φεγγαριού. Αξέχαστες στιγμές!

Μερικά tips πριν βρεθείς και εσύ σ’ αυτόν τον μικρό παράδεισο:

  • Επέλεξε σκουρόχρωμο μαγιό μιας και το νερό της πηγής περιέχει Θείο και είναι πιθανόν να κιτρινίσει τα ανοιχτόχρωμα υφάσματα.
  • Τόλμησε την βραδινή βουτιά καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες της ημέρας δεν βοηθούν. Αυτό βέβαια αν βρεθείτε εκεί καλοκαίρι!
  • Βούτηξε στο κρύο νερό της θάλασσας αμέσως μετά την ζεστή εμπειρία των θερμών πηγών. Η διαφορά θερμοκρασίας ξυπνάει κάθε αίσθηση και βοηθάει παράλληλα να φύγει η ελαφριά μυρωδιά που αφήνουν οι ουσίες των ιαματικών πηγών.
  • Προμηθεύσου νερά ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να πιείς ή να φας, το βράδυ δεν υπάρχει ανοικτό μαγαζί/καντίνα να επισκεφθείς στα Θερμά Κω.

Περιμένουμε μηνύματά σου για οποιαδήποτε ερώτηση, φωτογραφία ή σκέψεις θέλεις να μοιραστείς μαζί μας!

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?