fbpx

Ταξίδι στο Βελιγράδι!

Σχεδόν ένα βήμα από την Ελλάδα, βρίσκεται το Βελιγράδι. Η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μία πόλη η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει στο τουριστικό χάρτη κερδίζοντας τη σημασία που της αξίζει. Ένα ταξίδι στο Βελιγράδι θα σας συναρπάσει και θα σας ξεκουράσει από τη καθημερινότητα.
Το Βελιγράδι βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σαβού και στα σέρβικα σημαίνει η Λευκή πόλη. Είναι μια ελκυστική πόλη με έντονη και ενεργή νυχτερινή ζωή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ιστορική πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας προσελκύει συνεχώς νέους ταξιδιώτες που ψάχνουν να διασκεδάσουν οικονομικά.

Το ταξίδι μου αυτό ήταν το περασμένο Φεβρουάριο και είχα τη χαρά να μείνω εκεί για 4 ημέρες. Μετά από μια άνετη πτήση λοιπόν πήρα το λεωφορείο και έφυγα κατευθείαν για το κατάλυμα που είχα κάνει κράτηση.

Η διαμονή μου…

Μπαίνοντας στο μικρό Smokvica B&B  έμεινα έκπληκτος από την ζεστασιά και φιλικότητα του προσωπικού. Με κέρασαν ένα πολύ ωραίο απεριτίφ και μετά με οδήγησαν στο δωμάτιο μου, σαν να ήμουν σε 5* ξενοδοχείο. Ένα πολύ ωραίο και μοντέρνο δωμάτιο, με όλες τις ανέσεις που χρειάζεται κάποιος. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα άφησα το δωμάτιο μου για να εξερευνήσω τη πόλη.

Smokvica B&B Room

Smokvica B&B Room

Τα “must” στο Βελιγράδι…

Σε αυτό το κομμάτι θα σας περιγράψω ποια πράγματα δεν πρέπει να χάσετε κατά την επίσκεψη σας. Μπορείτε να τα τριγυρίσετε όλα άνετα ακόμα και με τα πόδια, όπως έκανα και εγώ ή να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία, το τράμ και τα ταξί.

  • Φρούριο Kalemegdan  είναι ένα οχυρό αλλά ταυτόχρονα ίσως το καλύτερο πάρκο στο Βελιγράδι. Αφού περπατήσεις στο όμορφο πάρκο και χαρείς το καταπράσινο και γεμάτο χρώματα από τα λουλούδια τοπίο θα φτάσετε στο κάστρο. Επιβλητικό και περιτριγυρισμένο από άρματα και πυροβόλα. Κάντε χαλαρά τη βόλτας σας στο κάστρο, θαυμάστε την αρχιτεκτονική και απολαύστε τη  μαγευτική θέα στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και  Σάβου.  Καθ΄όλη  τη  διάρκεια της ημέρας το κάστρο είναι γεμάτο από τουρίστες αλλά  και από ντόπιους  που απολαμβάνουν τη θέα. Το βράδυ πολλές παρέες μαζεύονται και  περνούν το  βράδυ τους εκεί με μπύρες και μουσική.
  • Συνδυάζοντας τη βόλτα σας στο κάστρο λοιπόν είναι μία τέλεια ευκαιρία να περπατήσετε τη κεντρική οδό του Βελιγραδίου την περίφημη Knez Mihailova. Είναι μία οδός η οποία είναι το “σπίτι” πολλών πολιτιστικών σημείων. Ξενοδοχεία, μαγαζιά για τα ψώνια σας αλλά και γεμάτη αμέτρητες καφετέριες και εστιατόρια. Πρέπει να τονιστεί εδώ ότι η συγκεκριμένη οδός και τα τριγύρω έχουν χαρακτηριστεί ως προστατευόμενα σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Αφού είμαστε εδώ στο κέντρο ας πάμε και στη κεντρική πλατεία της πόλης την Republic Square. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο αλλά και να βγάλετε μια αναμνηστική φωτογραφία με το άγαλμα του Prince Mihailo.
BELGRADE PARLIAMENT

City Centre

BELGRADE WAR MUSEUM

Outside Of Kalemegdan

Δύο αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε

  • Επόμενη στάση μας είναι το μουσείο του Nicola Tesla. Πριν κάνω το ταξίδι στο Βελιγράδι ήθελα να το επισκεφτώ για να το δω αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέρον κομμάτια του ταξιδιού μου. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στο σπουδαίο φυσικό Nicola Tesla όπου εκτίθεται ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του και προσωπικών αντικειμένων του. Στην επίσκεψη σας θα ενημερωθείτε για την ζωή του και τη τεράστια προσφορά του. Αν και είναι μικρό μουσείο, το πείραμα που γίνεται και στο οποίο ο επισκέπτης παίρνει μέρος είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Θα βάλετε το χέρι σας στον ηλεκτρισμό (όχι μην φοβάστε) και σαν άλλοι τζένταϊ θα πάρετε στα χέρια μια λάμπα και χάρη στο σώμα σας θα παράγετε φως! Το εισιτήριο είναι πολύ φθηνό κάπου στα 250 δηνάρια και μπορείτε να το επισκεφτείτε Τρίτη με Κυριακή.
  • Τέλος ένα μνημείο το οποίο δεσπόζει για το μέγεθος του και δεν πρέπει να χάσετε είναι ο Ναός του Αγίου Σάββα. Είναι ίσως το πιο επιβλητικό κτίριο στο Βελιγράδι, ο μεγαλύτερος ναός των Βαλκανίων και μέσα στους πέντε μεγαλύτερους στο κόσμο.  Η κατασκευή του ναού έγινε αποκλειστικά με προσφορές ενώ εικάζεται ότι χτίστηκε στο σημείο που θάφτηκε ο Άγιος Σάββας.  Σήμερα η εκκλησία είναι έτοιμη εξωτερικά, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν στο εσωτερικό. Σκοπός είναι το εσωτερικό να γεμίσει από ψηφιδωτά, δείγματα των οποίων μπορείτε να δείτε στην είσοδο του ναού.
SAINT SAVA CHURCH

Church of Saint Sava

Φαγητό- Καφέ (Τα super deals)

Επειδή, λοιπόν, κουραστήκαμε από τις βόλτες πρέπει να τσιμπήσουμε και κάτι. Θέλω να ξέρετε πως πάντα ότι προτείνω το έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Προσπαθώ να συνδυάζω το οικονομικό με το ποιοτικό αλλά συνάμα να επισκέπτομαι και μέρη τα οποία πηγαίνει για καφέ, φαγητό και ποτό ένας ντόπιος.

Καφέ: Για καφεδάκι θα σας προτείνω δύο πολύ ωραία μέρη τα οποία πιστεύω πως και εσείς θα τα λατρέψετε. Το πρώτο λέγεται Blaznavac Kafe στο οποίο θα πιείτε το καφέ σας ή την λεμονάδα σας, την οποία σας συνιστώ ανεπιφύλακτα.Ένα άλλο καφέ που θα λατρέψετε είναι το Uzitak. Για όλους εμάς τους coffee lovers είναι το σημείο που κάθεσαι και απολαμβάνεις ωραίο και ποιοτικό καφέ. Επιπρόσθετα είναι και ένα μαγαζί το οποίο επισκέπτονται ντόπιοι για να δουλέψουν, να διαβάσουν ένα βιβλίο και να πιουν καφεδάκι σαν παρέα.

Φαγητό: Όσον αφορά το φαγητό σας θα σας πρότεινα οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το B&B το οποίο έμενα! Το Smokvica B&B,  είναι η καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή για φαγητό αν ποτέ κάνετε το δικό σας ταξίδι στο Βελιγράδι. Για να σας δώσω να καταλάβετε πόσο οικονομικά ένα πλήρες γεύμα μου κόστισε μόλις 13 ευρώ! Δεν με πιστεύετε? Τα πειστήρια στη φωτογραφία…

Food Smokvica

Smokvica restaraunt

Μια άλλη επιλογή για φαγητό που δεν πρέπει να χάσετε είναι το Lorenzo & Kakalamba, το οποίο θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον μόνο και μόνο από το design του χώρου. Ένα ξεχωριστό μαγαζί που θα λατρέψετε το φαγητό, το καλό κρασί το γρήγορο και φιλικό σέρβις του. Θα σας προτείνω και εδώ να δοκιμάσετε το τέλειο ριζότο!

Που να πιείτε το ποτό σας

Όπως είπα στην αρχή το Βελιγράδι είναι μια πόλη με έντονη νυχτερινή ζωή και για όσους ψάχνουν μια τέτοια είδους διασκέδαση βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος. Εγώ λοιπόν θα σας πρότεινα να πιείτε το κοκτέιλ σας στο Cruise, δίπλα ακριβώς στο ποτάμι, εκεί που βρίσκεται το κέντρο της νυχτερινής ζωής των Σέρβων. Τέλος θα σας προτείνω να περάσετε μία βόλτα από το περίφημο Passengers Bar. Φτηνό και  ποιοτικό με πολλές μπύρες, κρασιά και ποτά, ένας καλά κρυμμένος θησαυρός που αξίζει να πιείτε ένα ποτάκι. Στη υγεία σας!

Αν έχεις όρεξη να γνωρίσεις και άλλες χώρες μην χάνεις χρόνο ακολούθησε μας στα social media και γίνε μέρος της ταξιδιωτικής μας κοινότητας. Εκμεταλλεύσου το! Μπες στο κόσμο μας και έλα μαζί μας.

Καλο Ταξίδι!!!

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?