fbpx

7 συμβουλές για το ταξίδι σου στη Νέα Υόρκη

Το ταξίδι μας στην Αμερική και την Νέα Υόρκη ήταν αποδεδειγμένα μία ξεχωριστή εμπειρία παρόλα αυτά μας δίδαξε αρκετά χρήσιμα πραγματάκια για την επόμενη φορά που θα την επισκεφθούμε.

Συμβουλή #Νο1 Φόρτισε τις μπαταρίες σου 

Είναι γνωστό αλλά ίσως να μην έχει πέσει στην αντίληψή σου ότι οι πρίζες στην Αμερική είναι διαφορετικές απ’ αυτές των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Χρειάζεσαι επομένως έναν καλό αντάπτορα. Extra tip: Το πιο πιθανόν είναι να χρειαστείς και ένα πολύμπριζο. Ειδικά αν τραβάς φωτογραφίες και βίντεο χρησιμοποιώντας παραπάνω από ένα ηλεκτρονικό μέσο! Σίγουρα θα βρείς ένα πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη για να προμηθευτείς.

Συμβουλή #Νο2 Μείνε συνδεδεμένος

Φρόντισε να προμηθευτείς ένα αμερικάνικο νούμερο(κάρτα sim) για να είσαι συνδεδεμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Έχει διάφορα πακέτα ομιλίας και ίντερνετ που σίγουρα θα καλύψουν και τις πιο απαιτητικές σου ανάγκες. Η αλήθεια είναι ότι αρκετές στιγμές του ταξιδιού μας βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να αναζητούμε κάποιο hot spot στην Νέα Υόρκη.

Συμβουλή #Νο3 Χαμένο κορμί

Το μετρό της Νέας Υόρκης είναι το τέταρτο σε κίνηση μετρό παγκοσμίως. Μιλάμε για έναν τεράστιο υπόγειο σιδηρόδρομο που ενώνει κάθε πλευρά της. Οι γραμμές είναι χαοτικές όπως το ίδιο είναι και η κίνηση του κόσμου. Καλό θα ήταν να έχεις κατεβάσει το χάρτη του μετρό στο κινητό σου. Υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα το λογισμικό του κινητού σου. Εμείς για παράδειγμα κατεβάσαμε στο κινητό μας την εφαρμογή NYC Subway.  Είναι διαθέσιμη τόσο στο apple store όσο και στο google play store.

Νέα Υόρκη

Συμβουλή #Νο4 Ωραία και τα προάστια στη Νέα Υόρκη

Όπως λογικά θα γνωρίζεις οι τιμές των ξενοδοχείων και γενικά όλων των καταλυμάτων είναι ιδιαίτερα τσιμπημένες στα κεντρικά σημεία της Νέας Υόρκης. Προτείνουμε λοιπόν να μείνεις λίγο πιο απομακρυσμένα μιας και οι γραμμές του μετρό φτάνουν παντού!

Συμβουλή #Νο5 Πρόσεξε μην βραχείς

Ο καιρός ακόμη και τον Μάϊο ήταν ιδιαίτερα ασταθής στη Νέα Υόρκη. Αν και συνήθως η μέρα ξεκινούσε με ήλιο στη συνέχεια χρειαζόσουν ένα θαυματουργό χέρι να βάλει στην τσάντα σου μία ομπρέλα ή έστω ένα αδιάβροχο. Ίσως να μην σταθήκαμε τυχεροί αλλά τις περισσότερες ημέρες του ταξιδιού μας έβρεχε.

Συμβουλή #Νο6 Ένα φουτεράκι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Αυτή η συμβουλή αφορά εσένα που θα βρεθείς στη Νέα Υόρκη τους ανοιξιάτικους μήνες. Τι και αν έχεις τσεκάρει ότι ο καιρός θα είναι σούπερ με τον υδράργυρο κοντά στους 25 βαθμούς εμείς προτείνουμε να έχεις στην αποσκευή σου τουλάχιστον ένα φούτερ ή ένα ελαφρύ τζάκετ.

Συμβουλή #Νο7 Ετοιμάσου για πολλά χιλιόμετρα στη Νέα Υόρκη

Είσαι δεν είσαι αθλητικός τύπος ετοιμάσου να γίνεις. Η Νέα Υόρκη έχει τόσα πολλά μέρη να δείς που θα σου φύγουν τα πόδια σίγουρα. Πάρε μαζί σου ένα ζεύγαρι αθλητικά παπούτσια και καλή διάθεση γιατί έχει περπάτημα. Για το γυναικείο πληθυσμό ναι κορίτσια εσείς μπορείτε να πάρετε ακόμα ένα ζευγάρι μην καταπιέζεστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?