fbpx

Ταξίδι στο Λονδίνο για 3 μέρες!

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει ή δει με τα ίδια σας τα μάτια ότι στο Λονδίνο κινούνται καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι. Οι ρυθμοί ζωής είναι πραγματικά τρελοί. Παρόλα αυτά, η αύρα του Λονδίνου, είναι μοναδική. Το μόνιμο γκρίζο του ουρανού δίνει μία ξεχωριστή όψη στα κτίρια, τα δέντρα ακόμη και στον αέρα. Όσο γκρίζος και μουντός, είναι όμως ο καιρός, τόσο ζωντανή και δραστήρια είναι η ζωή στο Λονδίνο. Μία πόλη που πραγματικά, δεν κοιμάται ποτέ! Προσφέρει άπειρες επιλογές για διασκέδαση, περπάτημα και φαγητό. Αμέτρητες γωνιές που αξίζεις να δεις και να περάσεις τη μέρα σου.

Ο Χρήστος και εγώ έχουμε βρεθεί στο Λονδίνο, την πρωτεύουσα της Αγγλίας, τόσο solo όσο και μαζί! Σ’ αυτό, εδώ, το άρθρο συγκεντρώσαμε τις εμπειρίες μας και καταγράψαμε τα μέρη που δεν θα πρέπει να χάσεις με τίποτα! Στην πραγματικότητα, θα βρεις ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που μπορείς να το ακολουθήσεις αν σχεδιάζεις να μείνεις στο Λονδίνο για 3 μόνο μέρες.

Αν πάλι, δεν είσαι σίγουρος γι’ αυτό το ταξίδι, τότε δώσε μία ευκαιρία στον εαυτό σου να ανακαλύψει μερικούς καλούς λόγους για να αρχίσει να οργανώνει το ταξίδι του ή για να επισκεφτεί κάποιο άλλο μέρος της Αγγλίας. Πάρε μία ιδέα εδώ!

1η μέρα

Προτείνουμε να ξεκινήσεις την ημέρα σου αρκετά πρωί ώστε να έχεις χρόνο για πολύ περπάτημα. Φάε ένα πλούσιο αγγλικό πρωινό, φόρα τα πιο άνετα παπούτσια σου και φύγαμε για να ανακαλύψουμε το Λονδίνο. Πρώτη στάση, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου αποτελεί την έδρα της Βασιλικής μοναρχίας. Πρόκειται για ένα επιβλητικό κτίριο με τεράστιες καγκελόπορτες περικυκλωμένο από την βασιλική φρουρά και πολλούς αστυνομικούς. Φυσικά, έχεις τη δυνατότητα να δεις και το εσωτερικό του, αν το θελήσεις.

buckingham palace london

Το παλάτι του Buckingham

Green Park

Βγαίνοντας από το μετρό και λίγο πριν βρεθείς στα ανάκτορα θα έχεις την ευκαιρία να διασχίσεις ένα μικρό χαριτωμένο πάρκο, το Green Park! Καταπράσινο με ψηλά δέντρα και πολλούς Άγγλους να λιάζονται ξαπλωμένοι στο γρασίδι. Αν η μέρα φυσικά, είναι ηλιόλουστη και εμείς οφείλουμε να παραδεχθούμε πως σ’ αυτό ήμασταν τυχεροί.

Saint James’s Park

Συνεχίζοντας το περπάτημα θα βρεθείς στο Πάρκο του Αγίου Ιακώβου ή αλλιώς Saint James’s Park. Ένα υπέροχο πάρκο με πολύχρωμα λουλούδια και μία μικρή λίμνη στη μέση. Θα συναντήσεις διάφορα πουλιά και θα λατρέψεις τις πάπιες. Το αρχαιότερο βασιλικό πάρκο με έκταση 230 στρέμματα. Αξίζει να το περπατήσεις όλο και να «γευθείς» τις μυρωδιές που χαρίζει η φύση.

st james park london

St James Park

Παλάτι Γουεστμίνστερ & Big Ben

Όταν μιλήσαμε για άνετα παπούτσια το εννοούσαμε! Σειρά έχει το παλάτι του Γουεστμίνστερ και το Big Ben! Εκεί, που χτυπά η καρδιά της πόλης! Στα ανάκτορα του Γουεστμίνστερ είναι στεγασμένο το κοινοβούλιο της Αγγλίας. Χτισμένο με ένα νεογοτθικό σχέδιο που κάνει το κτίριο επιβλητικό και μεγαλοπρεπή. Στην άκρη του παλατιού θα δεις το περίφημο Big Ben ή αλλιώς «Μεγάλη Καμπάνα», το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του Λονδίνου. Ιδανικό μέρος για να τραβήξεις τις κλασσικές φωτογραφίες με τους κόκκινους θαλάμους τηλεφώνου και τα κόκκινα διώροφα λεωφορεία!

westminster palace

Τα ανάκτορα του Westminster

big ben london

Big Ben

London Bridge

Περπάτησε δίπλα στον Τάμεση, τον ποταμό του κεντρικού Λονδίνου και κατευθύνσου προς την London Bridge. Στο δρόμο σου θα συναντήσεις πλήθος κόσμου να ψωνίζει στα μαγαζιά, να απολαμβάνει το φαγητό ή τον καφέ του ή να χαζεύει τους πλανόδιους καλλιτέχνες. Τραγουδοποιοί, ζωγράφοι, ζογκλέρ αιχμαλωτίζουν τα βλέμματα των περαστικών και προσφέρουν ζωντανό θέαμα.
Μία στάση στην Borough Market επιβάλλεται! Εκεί θα γευθείς φαγητά απ’ όλο τον κόσμο. Κινέζικο, Μεξικάνικο, Ινδικό, ότι τραβά η όρεξή σου. Υπέροχα χρώματα και μυρωδιές ξεχειλίζουν από παντού. Αφού απολαύσεις το φαγητό σου και μετά από αρκετό περπάτημα θα δεις την γέφυρα του Λονδίνου. Μία κρεμαστή κινητή γέφυρα 265 μέτρων. Μπορείς να επισκεφτείς τους δύο πύργους της και να δεις τη θέα του Λονδίνου από ψηλά.

london bridge

London Bridge

Βραδινή Έξοδο

Προτείνουμε με κλειστά μάτια να πιες το κοκτέιλ σου στο Sky Garden. Η θέα είναι φοβερή, το περιβάλλον απλά δεν υπάρχει! Οι τιμές λογικές και η εξυπηρέτηση ικανοποιητική. Μπορείς να κάνεις βόλτα σε όλα τα επίπεδα και να απολαύσεις το Λονδίνο από τον 35 όροφο!
Approved Tip: Φρόντισε να έχεις κάνει κράτηση αρκετές μέρες πριν! Επίσης, έχει dress code σε λογικά πλαίσια!

2η μέρα

Βρετανικό Μουσείο

Πρόκειται για ένα τεράστιο κτίριο με πλούσια καλοδιατηρημένα εκθέματα απ’ όλο τον κόσμο. Στην ουσία θα δεις πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί το ελληνικό μέρος του μουσείου. Μία απορία γεννάται.. Γιατί μέρη ενός μεγάλου πολιτισμού βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ξένα χέρια; Γιατί δεν επιστρέφουν στο σπίτι τους;
Για να μπεις στο εσωτερικό του θα περάσεις από αυστηρό έλεγχο ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.

Βόλτα στις 3 πλατείες του Κεντρικού Λονδίνου

Πρώτη στάση η Convent Garden! Εκεί, θα πεις τον καφές σου και θα χαζέψεις τα παραδοσιακά μικρά μαγαζάκια που υπάρχουν περιμετρικά της πλατείας.
Στη συνέχεια, βόλτα στην Leicester Square για να θαυμάσεις τους δεκάδες κινηματογράφους και θέατρα με τις εντυπωσιακές προβολές και παραστάσεις αντίστοιχα.
Η Piccadilly Circus είναι γνωστή για τις τεράστιες γιγαντοοθόνες με τις εντυπωσιακές διαφημίσεις. Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο, που δεν πρόκειται ποτέ να το πετύχεις άδειο.
Στις δυο τελευταίες πλατείες θα βρεις πλήθος μαγαζιών για ποτό, καφέ, φαγητό. Σκηνές με ζωντανά θεάματα, clubs, pubs και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου και το πορτοφόλι σου. Η νυχτερινή ζωή του Λονδίνου χτυπάει κόκκινο.
Approved Tip: Μην χάσεις τα musicals της σκηνής του Λονδίνου. Κλείσε το εισιτήριό σου και απόλαυσε μοναδικές στιγμές με εξαιρετικά μπαλέτα και υπέροχες παραστάσεις. Εμείς επιλέξαμε το Musical Thriller με τον «Michel Jackson». Απλά, σούπερ!

Ψώνια & βόλτα στα μαγαζιά

Αν ψάχνεις μέρη για να αγοράσεις τα δωράκια σου, τότε θα πρέπει να κάνεις τη βόλτα σου στην Carnaby Street και στην Oxford Circus!

3η μέρα

Camden Town

Αφήσαμε για το τέλος μία από τις αγαπημένες μας γωνιές. Μία εναλλακτική περιοχή με υπαίθριες αγορές και φοβερό street food. Μιλάμε για την Camden Town, μια διαφορετική πλευρά του Λονδίνου. Το Camden διασχίζεται από το Regent’s Canal, στο οποίο μπορείς να κάνεις βαρκάδα ή βόλτα με το μικρό πλοιάριο. Πρόκειται για ένα πολυσύχναστο μέρος με μικρά μαγαζάκια, συναυλιακούς χώρους και γκόθικ καταστήματα.
Δοκίμασε γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο και περπάτησε μέσα στα στενά δρομάκια με τα πολύχρωμα μαγαζιά. Εκεί θα βρεις διάφορα πραγματάκια να αγοράσεις σε πολύ καλές τιμές.

camden town london

Street food στην Camden Town

Hyde Park

Εδώ θα χρειαστείς αρκετές ώρες για να το γυρίσεις. Ατελείωτες εκτάσεις πρασίνου, μεγάλες λίμνες και σκιουράκια να τρέχουν χαριτωμένα. Μία μαγεία! Από τα πιο όμορφα πάρκα που έχουμε περπατήσει ποτέ. Μία όαση πρασίνου στο κέντρο μίας μεγαλούπολης. Αξίζει να περπατήσεις όλο το πάρκο, από τη μία άκρη ως την άλλη. Κάπου ανάμεσα στα δέντρα θα ξεφυτρώσει και το παλάτι του Κένσιγκτον. Ένα κτίριο μοναδικής ομορφιάς.

hyde park london

Hyde Park

Notting Hill

Μία βόλτα στο Notting Hill θα σε ξετρελάνει! Είναι σαν να λέμε βόλτα στην Εκάλη της Αθήνας! Υπέροχα καλοδιατηρημένα κτίρια με όμορφα λουλούδια στα παράθυρα και στους κήπους. Οι δρόμοι καθαροί, γεμάτοι με μικρά καλόγουστα μαγαζιά, που μπορείς να πιες τον καφέ σου ή να απολαύσεις το γεύμα σου. Εκεί αξίζει να δεις την Portobello Market με τα πολλά διαφορετικά μαγαζιά και τις αντίκες.
Approved Tip: Φρόντισε να περάσεις το Σαββατιάτικο πρωινό στην Portobello!

Αυτές ήταν τρεις γεμάτες μέρες που μπορείς να περάσεις στο Λονδίνο! Καλό σου ταξίδι!

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?