fbpx

Εξόρμηση στην Αντίκυρα της Βοιωτίας

Σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι, η Αντίκυρα. Ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση, ξεγνοιασιά και ξεκούραση. Πραγματικά, δεν πιστεύαμε ότι ένας προορισμός που στο άκουσμα του ονόματος του θεωρείς ότι πρόκειται για νησί είναι τόσο άμεσα προσβάσιμος με το αυτοκίνητο.

Αντίκυρα θέα

Το βουνό σμίγει με τη θάλασσα στη Γη των Μουσών

Η γραφική Αντίκυρα συνδυάζει με έναν μαγικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα. Πολλοί αποκαλούν το μέρος ως η θάλασσα του Παρνασσού αφού η κοσμοπολίτικη Αράχωβα βρίσκεται μόλις είκοσι λεπτά μακριά. Οι δύο πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι στον Άγιο Ισίδωρο και στο Λιμάνι Κούτρου. Οι περισσότερες παραλίες είναι βέβαια είναι ανοργάνωτες και έτσι κάνουν ακόμη πιο παρθένο και καθαρό το μέρος.

Εξόρμηση στην Αντίκυρα της Βοιωτίας 1

Η θέα από τον Προφήτη Ηλία

Την καλύτερη θεά της Αντίκυρας θα την απολαύσεις από το ύψωμα με το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Ένας πίνακας ζωγραφικής με στοιχεία το λιμάνι, τα ψαροκάικα και τον φάρο. Μία απόλαυση αυτό το μέρος που μόνο θετικά μπορεί να σε εκπλήξει.

Διασκέδαση στην Αντίκυρα

Για εμάς όταν μιλάμε για διασκέδαση το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι το καλό φαΐ. Στην Αντίκυρα λοιπόν θα φας ολόφρεσκο ψάρι και θα γλύφεις τα δάκτυλά σου. Στο λιμάνι υπάρχουν πολλά μαγαζιά με όλες τις τοπικές λιχουδιές. Φυσικά, δεν λείπουν και οι επιλογές σε κρεατικά ή ζυμαρικά. Πέρα από τα ταβερνάκια θα βρεις μαγαζιά για καφέ, ποτό και απολαυστικό παγωτό. Όλα αυτά περιστοιχίζουν το λιμάνι σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Εμείς ήμασταν τυχεροί καθώς την ημέρα που επισκεφθήκαμε την όμορφη Αντίκυρα είχε ένα μαγικό φεγγάρι πανσέληνο!  

Εξόρμηση στην Αντίκυρα της Βοιωτίας 2

Θεωρούμε ότι ως προορισμός η Αντίκυρα είναι ιδανική για μονοήμερη ή ολιγοήμερές διακοπές. Ένας μικρός παράδεισος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα πιο γνωστά και πολυδιαφημιζόμενα μέρη της Ελλάδας (δες εδώ τα καλύτερα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς στην παραλιακή Αλεξανδρούπολη).

Καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?