fbpx

Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων

Την Πρωτοχρονιά του 2017 αποφασίσαμε να τολμήσουμε να κάνουμε ρεβεγιόν στο εξωτερικό. Αν το σκέφτεσαι και εσύ τότε διαβάζεις το κατάλληλο άρθρο. Ψάχναμε περίπου μία βδομάδα για να βρούμε τον τόπο προορισμού. Πολλές επιλογές όπως η Βουδαπέστη, η Βιέννη, η Πράγα (ναι ξανά γιατί ήταν τέλεια) και άλλα πολλά. Τελικά καταλήξαμε σε κάτι διαφορετικό, στο Παρίσι των Βαλκανίων, το Βουκουρέστι.

Φτάσαμε λοιπόν με την πτήση της Ryanair και μιας και το κρύο ήταν τσουχτερό καλέσαμε ένα UBER  (εδώ θα βρείτε μία έκπτωση από εμάς) και πήγαμε κατευθείαν στο ξενοδοχείο μας.

Η διαμονή μας

Επιλέξαμε για τη διαμονή μας το Hotel Christina. Το συγκεκριμένο κατάλυμα, είναι το Νο1 ξενοδοχείο ανάμεσα σε άλλα 169 σε όλο το Βουκουρέστι. Όχι μην σε φοβίζει αυτό. Σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα καθώς πέρα από τη ποιότητα ήταν και οικονομικό. Μην ξεχνάς το ημερολόγιο δείχνει 28 Δεκ 2016 και οι τιμές έπρεπε να είναι απαγορευτικές. Παρόλα αυτά η τιμή των 60 ευρώ με πρωινό τη βραδιά, ήταν super deal.

Hotel Christina Room

Το δωμάτιo μας στο Hotel Christina

Σημεία Ενδιαφέροντος και Μουσεία

Περπατώντας κανείς στους δρόμους του Βουκουρεστίου θα συναντήσει πληθώρα όμορφων σημείων που αξίζουν να σταθεί. Πάμε να τα τριγυρίσουμε…

Πάρκο Herastau

Το Βουκουρέστι έχει πάρα πολλά πάρκα. Θα μιλήσουμε πολλές φορές για αυτά και σε επόμενα άρθρα μας. Αν είσαι λάτρης της φύσης αυτός είναι ο προορισμός σου. Ένα ζωντανό πάρκο όλες τις εποχές του χρόνου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στο Βουκουρεστίου, οπότε να είσαι έτοιμος για περπάτημα.

Πάρκο Herastrau

Πάρκο Herastrau στο Βουκουρέστι

Εθνικό Μουσείο Dimitrie Gusti

Αφού είσαι εδώ μην χάσεις την ευκαιρία να δεις το Εθνικό Μουσείο Dimitrie Gusti. Ο συγκεκριμένος χώρος αναπαριστά τα χωριά όπως ακριβώς ήταν παλιά. Χτίστηκε το 1936 και περιέχει 300 ξύλινα σπιτάκια, ανεμόμυλους και εκκλησίες. Approved Tip: Μην το χάσεις με τίποτα και το κόστος του εισιτηρίου μόνο 15 Lei (4 ευρώ).

Μουσείο Dimitrie Gusti

Παραδοσιακό σπίτι στο πάρκο Herastrau στο Βουκουρέστι

Αψίδα του Θριάμβου

Και φυσικά από το μικρό Παρίσι δεν λείπει η Αψίδα; Πανομοιότυπη με την ομώνυμη στη Γαλλία, ένα σημαντικό αξιοθέατο για το Βουκουρέστι. Βγάλε τις απαραίτητες φωτογραφίες και πάμε να κατηφορίσουμε στο κέντρο.

Αψίδα του Θριαμβου στο Βουκουρεστι

Αψίδα του Θριάμβου στο Βουκουρεστι

Φτάσαμε στο κέντρο της πόλης

Το Παλάτι της Βουλής

Το Παλάτι της Βουλής ή κοινώς Κοινοβούλιο αποτελεί ένα από τα top αξιοθέατα στο Βουκουρέστι. Πρόκειται για ένα μεγαλειώδες κτήριο 360.000 τ.μ. Είναι πραγματικά η «επιτομή της χλιδής» καθώς αποτελείται από 12 ορόφους, 1.100 δωμάτια διακοσμημένα με μάρμαρα, κρυστάλλινους πολυελαίους, χειροποίητα χαλιά και κουρτίνες. Με είσοδο 40 Lei (9 €) μπορείς να το επισκεπτείς και να απολαύσεις το εσωτερικό του.

Παλάτι της Βουλής

Παλάτι της Βουλής στο Βουκουρέστι

Οι Κήποι του Cismigiu

Άλλο ένα πάρκο το οποίο αξίζει να επισκεπτείς. Μέσα στο πράσινο (και το λευκό για εμάς) θα απολαύσετε καθαρό οξυγόνο και καθαρή ατμόσφαιρα. Εμείς ήμασταν τυχεροί είδαμε τη λίμνη παγωμένη και κάτασπρη το Δεκέμβριο και καταπράσινη τον Ιούνιο στο δεύτερο ταξίδι μας στη Ρουμανία. Όσοι την δείτε παγωμένη, δοκιμάστε να κάνετε πατινάζ και να αισθανθείτε και πάλι παιδιά.

Κήποι Cismigiu

Κήποι Cismigiu στο Βουκουρέστι

Πλατεία Unirii

Η πλατεία Unirii βρίσκεται σχεδόν μπροστά από το παλάτι της Βουλής. Εδώ θα δεις τα μεγάλα συντριβάνια στο κέντρο της πόλης. Approved Tip: Εμείς και τις δύο φορές που πήγαμε δεν είχαν νερό, όποτε αν πάτε στείλτε μας τις φωτογραφίες σας.

Ναός της Σταυροπόλεως

Μία επίσκεψη στην εκκλησία της Σταυροπόλεως επιβάλλεται. Ο ναός χτίστηκε από Έλληνα μοναχό και αποτελεί προστατευόμενο Μνημείο της UNESCO.

Επιλογές για φαγητό και καφέ στο Βουκουρέστι!

Φτάσαμε στο αγαπημένο μου σημείο, το φαγητό. Πάμε να δούμε τι καλό θα φάμε στο Βουκουρέστι και πού!

Φυσικά, θα ξεκινήσουμε με το αγαπημένο μας Caru cu Bere. Ένα παραδοσιακό κτίριο, το οποίο στεγάζει ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια. Σερβίρει παραδοσιακό φαγητό, έχει γρήγορο σέρβις και μπορεί να πετύχεις και live παραδοσιακοί μουσική! Approved Tip: Κάνε κράτηση από το πρωί, γιατί δεν θα το βρείτε ΠΟΤΕ άδειο. Δοκίμασε το μενού το οποίο είναι πάμφθηνο και μην ξεχάσεις το papanaci!!!
Αγαπημένο εστιατόριο και η κουζίνα της Beca. Κάνε κράτηση στο Beca’s Kitchen και απόλαυσε σπιτικό φαγητό.

Το γλυκό Papanaci

Το γλυκό Papanaci

Ώρα για το καφεδάκι μας

Το Camera din Fata και το Origo προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας καφέ σε ένα ζεστό περιβάλλον. Και τα δύο αποτελούν στέκια των ντόπιων. Σπάνια θα δεις τουρίστες εκεί. Επίσης, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις για καφέ ή χαλαρό κοκτέιλ το Μ60. Φοβερή ανακάλυψη και αυτό. Self service παραγγελία με ωραία κοκτέιλ και φρέσκα γλυκάκια. Δεν αντισταθήκαμε αν αναρωτιέστε.

Άλλες δραστηριότητες για το Βουκουρέστι:

  1. Τόλμησε όπως εμείς τη μονοήμερη στο Μπράσοφ – Μπραν και δες το κάστρο του Δράκουλα από κοντά. Υπέροχη διαδρομή με τρένο.
  2. Οργάνωσε την επίσκεψη σου στο Therme Bucuresti για να απολαύσεις μία μοναδική εμπειρία με εσωτερικές πισίνες, σάουνες, χαμάμ, φοίνικες και νεροτσουλήθρες για παιδιά.

Δες το βίντεο από την επίσκεψη μας στο Βουκουρέστι και στείλε μας τα σχόλιά σου εδώ.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?