fbpx

Βάρνα, η καλοκαιρινή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας

Η Βάρνα είναι το τουριστικό θέρετρο της γειτονικής Βουλγαρίας και η τρίτη σε μέγεθος πόλη της μετά τη Σόφια και την Φιλιππούπολη. Συνδυάζει πράσινο και θάλασσα σε μία πολύ μεγάλη ακτογραμμή. Στο ιστορικό της κέντρο θα βρεις κτίρια εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και κόσμο να τριγυρνάει. Για πάμε, όμως, να τη γνωρίσουμε καλύτερα!

Θέατρο Βάρνας

Πως θα φτάσεις στη Βάρνα

Η Βάρνα έχει το δικό της αεροδρόμιο, οπότε ένας εύκολος τρόπος είναι να πετάξεις έως εκεί. Εμείς επιλέξαμε να πάμε οδικώς από Αλεξανδρούπολη. Η οδήγηση είναι 6.30 ώρες περίπου. Η διαδρομή μέσα στο πράσινο. Κυριολεκτικά δεν έχουμε ταξιδέψει τόσες ώρες μέσα από ατελείωτες εκτάσεις πρασίνου. Ο δρόμος στο μεγαλύτερο μέρος του είναι επαρχιακός και σε καλή σχετικά κατάσταση. Τα χωριά μέσα από τα οποία θα περάσεις έχουν έντονα το στοιχεία της εγκατάλειψης. Σε γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Λες και ο χρόνος έχει σταματήσει γι’ αυτούς. Παρόλα αυτά αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τα χαρακτηριστικά της χώρας αυτής. Αυτό από μόνο του είναι μοναδικό. Όπως επίσης και τον τρόπο ζωής των ντόπιων στα χωριά της Βουλγαρίας.

Tips για το ταξίδι σου (οδικώς)

#1 Πράσινη κάρτα για το όχημα ώστε να περάσεις τα σύνορά (εκτυπωμένη σε πράσινο χαρτί)

#2 Διαβατήριο ή ταυτότητα

#3 Εφοδιάζεις το όχημα με καύσιμα μόλις μπεις στη χώρα (οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές)

#4 Προμηθεύεσαι την «κάρτα» σου για τα διόδια. Στη Βουλγαρία το σύστημα των διοδίων δεν λειτουργεί όπως στην Ελλάδα. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να βγάλεις την κάρτα για μία εβδομάδα (ανάλογα με το πόσο θα μείνεις). Πληρώνεις το αντίστοιχο ποσό δηλαδή περίπου στα 7,5 ευρώ συνολικά για όλες τις ημέρες. Ναι, καλά διαβάζεις!

#5 Καλό θα είναι να έχεις μαζί σου ροφήματα ή αναψυκτικά καθώς και κάτι για να τσιμπήσεις στο δρόμο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα κέντρα σταθμών για ξεκούραση και άλλες ανάγκες!

#6 Να έχεις πάντα τα φώτα σου ανοικτά. Στη Βουλγαρία οδηγούν με φώτα ανοικτά μέρα και νύχτα

#7 Δεν έχεις προτεραιότητα όταν μπαίνεις στους κυκλικούς κόμβους! Προσοχή!

Που να μείνεις

Μόλις 15 λεπτά απόσταση από το Κέντρο της Βάρνα βρίσκεται το St. Constantine and Helena Resort (Θέρετρο Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης). Είναι επίσημα αναγνωρισμένο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας. Διαθέτει ξενοδοχεία αστέρων, γήπεδα, εστιατόρια, μαγαζιά για ποτό, σουπερμάρκετ, εκκλησία και άλλα πολλά. Πρόκειται για μία ήρεμη περιοχή στα βόρεια της πόλης μέσα στο πράσινο. Αν έχεις όρεξη μπορείς να το γυρίσεις με τα πόδια! Εμείς μείναμε στο ξενοδοχείο Romance Splendid and SPA

Πάμε θάλασσα;

Η Βάρνα βρέχεται όπως είπαμε από τη Μαύρη Θάλασσα. Η θάλασσα είναι ρηχή και η ακτή αμμώδης. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η τεράστια έκταση λευκής άμμου. Τις περισσότερες μέρες είχε κύμα και έτσι χαρήκαμε τις βουτιές σαν μικρά παιδιά! Οι πιο διάσημες περιοχές για μπάνιο στη Βάρνα είναι οι Golden Sands Beaches και η παραλία που βρίσκεται κατά μήκος του The Sea Garden! Έχεις πάρα πολλές επιλογές από beach bars τόσο για κοκτέιλ όσο και για φαγητό!

Μαύρη Θάλασσα

Τι αξίζεις να δεις

  • Μοναστήρι Αλάτζα
  • The Sea Garden
  • Καθεδρικός Ναός
  • Stone Forest (πέτρινο δάσος)
  • Τα σιντριβάνια που τραγουδούν (The Singing Fountains)
  • Ρωμαϊκά Θερμά
  • Μουσείο Ρετρό
  • Το φαινόμενο των βράχων “The Wonderful Rocks” (χωριό Asparuhovo)
  • Βασιλικό καλοκαιρινό παλάτι Euxinograd
  • Παλιά πόλη και το Θέατρο της Βάρνα
  • Nessebar

Ρωμαϊκά Θερμά Βάρνα

Μοναστήρι Αλάτζα Βάρνα Βουλγαρίας

Ερωτεύτηκες το καλοκαιρινό θέρετρο της Βουλγαρίας;

Η συνολική μας εμπειρία στη Βάρνα μόνο καλό απόηχο μας άφησε. Είναι μία πόλη με έντομο ενδιαφέρον και με μεγάλη ιστορική αξία. Ακολουθεί άρθρο με τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Η μοναδική εμπειρία μας στη Βάρνα μέσα από αληθινές φωτογραφίες και βίντεο.

Παλιά Πόλη Βάρνα

 

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?