fbpx

Πράγα, η μητέρα των πόλεων

Για εμάς αυτό ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο ταξίδι, αφού η Πράγα ήταν το πρώτο μέρος που επισκεφτήκαμε ως ζευγάρι. Ήταν αρχές του 2016 και για ένα νέο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερο μέρος. Η Πράγα είναι μία πόλη παραμύθι, βγαλμένη από τα παιδικά μας όνειρα. Έχει τόσα πολλά πράγματα να κάνεις και να δεις που δε θα βαρεθείς ποτέ.

Η δημοτικότητα της Πράγας ως ένας από τους τουριστικότερους προορισμούς δεν δείχνει σημάδια μείωσης. Το κόστος ζωής και οι επιλογές που προσφέρει (ιστορία, αρχιτεκτονική, τρόποι διασκέδασης κλπ.) την κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική. Το ταξίδι μας εκεί διήρκησε μια βδομάδα και μπορούμε να βρούμε πάνω από 10 λόγους για να την επισκεπτείς. Εμείς θα σου προτείνουμε και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κανονίσεις πότε θα πας!

Η διαμονή μας

Η Πράγα ξέρει να φροντίζει τους επισκέπτες της. Υπάρχουν πληθώρα ξενοδοχείων, B&B, διαμερισμάτων αλλά και botels. Εμείς για τη διαμονή μας επιλέξαμε το Corinthia Hotel, ένα από τα καλύτερα που έχουμε μείνει έως σήμερα. Βρίσκεται δίπλα στο μετρό και έτσι γλιτώσαμε πολύτιμο χρόνο και περπάτημα! Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αν και πολυτελές είναι ταυτόχρονα και μια οικονομική επιλογή. Αν είσαι προνοητικός κάνεις κράτηση από νωρίς για να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα.

corinthia prague hotel pool

Corinthia Hotel στον 26ο όροφο στην Πράγα

Εξερεύνησε την Πράγα

Όπως σου είπαμε η Πράγα έχει μεγάλη ιστορία. Είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που έμειναν σχετικά ανέγγιχτες κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων. Υπάρχουν πολλά παλαιά κτήρια με όμορφες τοιχογραφίες. Περιέχει μια από πιο παλιές και ποικίλες συλλογές της αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, από μπαρόκ, την αναγέννηση μέχρι αρ νουβώ.

Κάστρο Vysehrad

Ένα ιστορικό κάστρο με μία υπέροχη θέα της Πράγας χτισμένο πάνω στο λόφο δίπλα από το ποταμό Vltava. Εκτός από το κάστρο μπορείς να δεις την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου καθώς και το νεκροταφείο του Vysehrad.

Κάστρο της Πράγας

Δεν πρέπει να το χάσεις αυτό το μέρος. Άψογα διατηρημένο, αντιπροσωπεύει πλήρως την ιστορία της πόλης. Approved Tip: Καλύτερα να βρίσκεσαι εκεί πρωί πρωί για να αποφύγεις την πολυκοσμία και για να απολαύσεις ό,τι έχει να σου δώσει με ηρεμία.

Prague Castle

Prague Castle

Καθεδρικός St Vitus

Ένα αξιοθέατο το οποίο θα το συνδυάσεις με τη βόλτα σου στο Κάστρο της Πράγας. Είναι ένας από τους πιο εκθαμβρωτικούς καθεδρικούς ναούς παγκοσμίως με μοναδική αρχιτεκτονική. Η είσοδος είναι ναι μεν δωρεάν αλλά μόνο αν μείνετε στην entry area.

St Vitus

St Vitus Cathedral

Γέφυρα του Καρόλου

Η ιστορική γέφυρα του Καρόλου συνδέει το κάστρο με την Παλιά Πόλη. Εκεί θα δεις μπαρόκ αγάλματα, πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες και performers, και φυσικά πολύ κόσμο. Αξίζει να την επισκεπτείς τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Νιώθεις πραγματικά σαν να βρίσκεσαι πρωταγωνιστής σε παραμύθι.

charles bridge greeknomads

Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα

Αστρονομικό ρολόι Πράγας

Ένα από τα παλαιότερα και λειτουργικά ρόλογια (χρονολογείται από τον 14ο αιώνα) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

astronomical watch

Αστρονομικό Ρολόι στην Πράγα

The Dancing House

Το σπίτι που χορεύει λοιπόν, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Πράγας για φωτογραφία. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα το οποίο σχεδιάστηκε από τους Frank Gehry και Vlado Milunic. Αντιπροσωπεύει πλήρως τη μοντέρνα τέχνη και αξίζει να το δεις.
Approved Tip: Μπορείς να πιείς και το καφεδάκι σου στον 7ο όροφο.

The Dancing House

The Dancing House στην Πράγα

Άλλα σημαντικά σημεία:

  1.  Powder Tower
  2.  Lennon Wal
  3.  Franz Kafka Head
  4.  Βόλτα στο Δούναβη
  5.  Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ

Φαγητό και Καφές στη Πράγα

Όπως πάντα θα σου προτείνουμε μέρη στα οποία αξίζει να περάσεις το χρόνο σου καθώς τα έχουμε δοκιμάσει εμείς πρώτα. “Ντομπρού χουτς” (Καλή σας όρεξη)!

Καφές: Ξεκίνημα με το Cafe Louvre στο οποίο θα νιώσετε σαν βασιλιάδες. Αριστοκρατικό design, ευγενικό σέρβις και πολύ καλές επιλογές για γλυκά. Approved Tip: Η καλύτερη ζεστή σοκολάτα που έχουμε πιει μέχρι σήμερα. Το ίδιο και οι βάφλες. Δοκίμασέ το και μετά στείλε μας τις φωτογραφίες και τις εντυπώσεις σου.

Συνεχίζουμε με τον παράδεισο της σοκολάτας, το Choco Cafe U Cervene Zidle. (εμείς οι Έλληνες θα λέγαμε σοκόλαση!) Τρομερή ποικιλία από σοκολάτες και φρέσκα νόστιμα κέικ. Approved Tip: Μην ξεχάσεις να γευθείς το νοστιμότατο κέικ καρότου!

Φαγητό: Το εστιατόριο Lehka Hlava είναι αμιγώς για χορτοφάγους. Ψάξαμε τα στενά και δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό για πρώτη φορά. Σου το προτείνουμε γιατί τελικά μας άρεσε και θα ξαναπάμε!
Επόμενη στάση το Τσέχικο εστιατόριο Lokal. Ένα στέκι για τους ντόπιους που σερβίρει παραδοσιακό φαγητό και τέλειες μπύρες. Ναι, μπύρες θα πιείτε εκεί ακόμα και το χειμώνα. Approved Tip: Το προτείνουμε με κλειστά μάτια.
Τελευταία επιλογή μας ένα ιταλικό εστιατόριο, το Pizza Nuova. Μια εβδομάδα τρώγαμε γκούλας και πίναμε μπύρα, θέλαμε κάτι διαφορετικό!

Approved Tip: Θυμήσου να δοκιμάσεις το παραδοσιακό γλυκό Trdelnik!

TRADIONAL SWEET PRAGUE Trdelník

Παραδοσιακό γλυκό Trdelník στην Πράγα

Αυτά από εμάς για την Πράγα. Μείνε συντονισμένος για να ανακαλύψουμε παρέα και την υπόλοιπη Τσεχία.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?