fbpx

Βιέννη | 5 λόγοι για να την επισκεφθείς τα Χριστούγεννα

Η Βιέννη είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών ιδίως την περίοδο των Χριστουγέννων. Χαρούμενες μελωδίες, λαμπάκια και διακόσμηση με φιόγκους και μεγάλες κόκκινες μπάλες δημιουργούν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι ομολογουμένως το κέντρο του πολιτισμού και της τέχνης. Μουσεία, έργα τέχνης, παλάτια και αριστοκρατικά κτίρια είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον καμβά της πόλης. Δύο βράδια περάσαμε στη Βιέννη και η αλήθεια είναι ότι την ευχαριστηθήκαμε πολύ παρόλο που το κρύο ήταν τσουχτερό.

#1 Η Βιέννη και οι χριστουγεννιάτικες αγορές

Σε όποιο σημείο της πόλης και αν βρεθείς το σίγουρο είναι ότι θα συναντήσεις τις περίφημες χριστουγεννιάτικες αγορές της. 22 στον αριθμό οι χριστουγεννιάτικες αγορές διασκορπισμένες σε όλη τη Βιέννη σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Η αγαπημένη μας είναι αυτή στην πλατεία Rathausplatz. Το νεογοτθικό δημαρχείο της πόλης και οι περισσότεροι από 150 ξύλινοι πάγκοι δημιουργούν μία μαγική ατμόσφαιρα. Οι μυρωδιές από τα ψημένα λουκάνικα, οι πολύχρωμοι πάγκοι με τα σοκολατένια γλυκά και το παραδοσιακό Strudel χορεύουν πονηρά μπροστά στα μάτια σου. Αν θέλεις μπορείς να πιείς και το ζεστό κρασί που ρέει άφθονο σε κάθε αγορά. Εμείς πάντως δεν αντισταθήκαμε! Μάλιστα κάποιοι διασκέδαζαν κάνοντας ice-skating σε ένα από τα  μεγαλύτερα παγοδρόμια μέσα σε πόλη του έχουμε συναντήσει. Μία ακόμη χριστουγεννιάτικη αγορά είναι η Naschmarkt. Πρόκειται για την πιο γνωστή αγορά της Βιέννης, η οποία έχει μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο. Εκεί μπορείς να αγοράσεις από λαχανικά και φρούτα μέχρι πίνακες. Είναι μία καλή ευκαιρία να επιλέξεις και αναμνηστικά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Βιέννη Rathausplatz

#2 Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου

Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου είναι ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αδιαμφησβήτητα ένα από τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πολύχρωμη, ψηφιδωτή στέγη του και το τεράστιο μέγεθός του. Η είσοδος είναι δωρεάν για τον κυρίως χώρο. Για να δεις τις κατακόμβες και τους πύργους θα πρέπει να πληρώσεις εισιτήριο στα 5,50€ περίπου. Ο περίτεχνος ναός βρίσκεται στην Stephansplatz, μία από τις πιο πολυσύχναστες πλευρές της Βιέννης.

Βιέννη

#3 Βόλτα στην Kartner Street  

Η Βιέννη μεταξύ άλλων φημίζεται και για τα πανάκριβα εμπορικά μαγαζιά στις βιτρίνες των οποίων φιγουράρουν οι πιο γνωστές μάρκες στον κόσμο. Η οδός Kartner είναι από αυτές που φιλοξενούν luxury μαγαζιά και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες καταναλωτικές εμπειρίες. Καλοντυμένοι περαστικοί, οικογένειες που απολαμβάνουν τη βόλτα με τα παιδιά τους περνούν χαζεύοντας τις δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών. Ένας κεντρικός δρόμος στολισμένος έτσι που σου προκαλεί μία έκρηξη ευχάριστων συναισθημάτων.

#4 Επίσκεψη στο Μουσείο Hundertwasser – Kunst Haus Wien

Το Kunst Haus Wien ιδρύθηκε από τον Friedensreich Hundertwasser, έναν από τους σημαντικότερους αυστριακούς καλλιτέχνες του εικοστού αιώνα. Το Μουσείο Hundertwasser παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο των έργων του, των τυπωμένων γραφικών, των ταπετσαριών και των αρχιτεκτονικών σχεδίων. Επίσης, είναι και το πρώτο «πράσινο μουσείο» της Βιέννης.

Βιέννη Kunst Haus Wien

#5 Τα υπέροχα Ανάκτορα Σενμπρούν

Είναι ένα από το πιο σημαντικά και ιστορικά ανάκτορα της Ευρώπης. Εκατομμύρια επισκεπτών σπεύδουν να γνωρίσουν από κοντά τη θερινή οικεία των Αψβούργων κάθε χρόνο. Τα κτίρια και οι κήποι των ανακτόρων δίνουν μία γεύση της αίγλης της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Η είσοδος είναι στα 14,20€. Λίγο πριν φύγουμε από το παλάτι αποφασίσαμε να δούμε από κοντά πως φτιάχνετε το παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό, Strudel. Η διάρκεια του σόου ήταν 20 λεπτά και το κόστος 6€ (στη τιμή περιλαμβάνεται και ένα γλυκό για δοκιμή).

Βιέννη Ανάκτορα Σενμπρούν

Στη Βιέννη φάγαμε πολύ και καλά! Μπορείς να βρεις τις γαστρονομικές μας περιπέτειες εδώ.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?