fbpx

Μία μέρα στη Φιλαδέλφεια

Η Φιλαδέλφεια είναι θα λέγαμε ο ιδανικός προορισμός για ένα ταξίδι αστραπή μιας και είναι μόλις δύο ώρες μακριά από την Νέα Υόρκη. Η πόλη της Φιλαδέλφειας εντάσσεται στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Μπορεί να τη συναντήσεις και με την ονομασία Φίλλυ (Philly) δηλαδή πόλη της αδελφικής αγάπης.

Η Φιλαδέλφεια είναι μία από τις πιο παλιές και ιστορικές πόλεις των ΗΠΑ και μάλιστα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πενσυλβάνιας. Το ιστορικό κέντρο, οι λεωφόροι αλλά και τα πάρκα που συναντάς σου προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία. Θα λέγαμε ότι η Φιλαδέλφεια έχει την αύρα μίας χαρακτηριστικής αστικής πόλης. Μίας πόλης δηλαδή που δεν ησυχάζει ποτέ. Έντονη ζωή με φασαρία στους δρόμους και στα στενά της. Ε ναι, η Φιλαδέλφεια εκτός από τις μεγάλες λεωφόρους έχει και πιο μαζεμένα δρομάκια.

Ποια αξιοθέατα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς στη Φιλαδέλφεια!

Όπως είπαμε η Φιλαδέλφεια έχει μεγάλη ιστορική σημασία και ξεχωρίζει γι’ αυτό ανάμεσα στο σύνολο των Πολιτειών της Αμερικής.

Eastern State Penitentiary

Η πρώτη μας στάση ήταν το ESP (Eastern State Penitentiary), ένα εγκαταλελειμμένο σωφρονιστικό ίδρυμα που έχει ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. Αφού πληρώσαμε το εισιτήριο μας (16 δολάρια το άτομο) ξεκινήσαμε την περιήγηση. Στην τιμή του εισιτηρίου σου δίνουν και τα ατομικά ακουστικά με την βοήθεια των οποίων μαθαίνεις όλες τις λεπτομέρειες της ζωής και της εργασίας των κρατούμενων. Το ESP έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο διάσημους κακοποιούς της Αμερικής. Το κτίριο είναι σχεδιασμένο με έναν μοναδικό ακτινικό τρόπο, σχεδιασμό που αντέγραψαν πολλά σωφρονιστικά ιδρύματα στη συνέχεια. Ανάμεσα στα κελιά του ήταν και αυτό του Αλ Καπόνε, το οποίο ήταν πολυτελές και με πολλές ανέσεις. Ο ίδιος ο Αλ Καπόνε ήταν υπόδειγμα κρατουμένου.

Eastern State Penitentiary Philadelphia

Στο εσωτερικό του σωφρονιστικού ιδρύματος Eastern State Penitentiary

Benjamin Franklin Parkway

Πρόκειται για μία λεωφόρο που περιτριγυρίζεται από σημαντικά πολιτιστικά κτίρια της Φιλαδέλφειας και από αρκετό πράσινο. Κατά μήκος της οδού υπάρχουν σημαίες από όλες τις χώρες του κόσμου και έτσι κάνουν το σκηνικό πολύχρωμο και χαρούμενο.

Independence Hall

Αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO μιας και το 1776 στο συγκεκριμένο κτίριο υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών των ΗΠΑ. Καλό είναι να προμηθευτείς το εισιτήριό σου από το κέντρο επισκεπτών μέσα στην πόλη.

Independence Hall

Στο Independence Hall

Liberty Bell Center

Το Liberty Bell Center βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και χαρακτηριστικό σύμβολο του κέντρου είναι η καμπάνα της ανεξαρτησίας (LibertyBell). Η καμπάνα χτυπούσε και διαμήνυε την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την ανεξαρτησία των εθνών. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Liberty Bell Center

Η καμπάνα της Ανεξαρτησίας

Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας

Στο συγκεκριμένο μουσείο μπορείς να βρεις εκθέματα της τέχνης και της ιστορίας των ΗΠΑ. Στα σκαλιά μπροστά από το μουσείο έκανε την προπόνησή του ο μποξέρ Rocky. Στη δεξιά πλευρά λίγο πριν ανέβεις τα σκαλιά υπάρχει και το άγαλμα του Rocky.

Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας

Έξω από το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας

Rittenhouse Square

Πρόκειται για ένα πάρκο μέσα στο κέντρο της πόλης. Εκεί θα βρεις παρέες να χαλαρώνουν στο γρασίδι, να τρώνε πάνω σε κάποιο παγκάκι ή ακόμη να πραγματοποιούνται προτάσεις γάμου. Το Rittenhouse Square περιτριγυρίζεται από πολλά μαγαζιά για φαγητό ή ποτό.

Καφές, φαγητό & ποτό

Μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου στο OCF Coffee House. Εκεί θα βρεις ένα φιλικό και χαλαρό περιβάλλον για να απολαύσεις τον κλασσικό αμερικάνικο καφέ.

Αν πεινάσεις και θέλεις να απολαύσεις ένα κλασσικό αμερικάνικο σάντουιτς προτείνουμε να επισκεφθείς το Pats King of Steaks. Δοκίμασε το American cheesesteak με 11 δολάρια!

Για μπυρίτσα μπορείς να περάσεις μία βόλτα από το Independence Beer Garden, έναν όμορφο χαλαρό χώρο.

Η Φιλαδέλφεια είναι μία φιλόξενη πόλη που καλωσορίζει εγκάρδια τους επισκέπτες της. Τι περιμένεις λοιπόν; Πέρνα μία βόλτα!

Αν θέλεις κάνε κλικ εδώ για να ανακαλύψεις και άλλα μέρη των ΗΠΑ

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?