fbpx

5+1 τρόποι για ένα πετυχημένο ταξίδι με άλλα ζευγάρια

Ψάχνεις να βρεις τον καλύτερο τρόπο για να επιβιώσεις σε ταξίδι με άλλα ζευγάρια; Αγαπάς τους φίλους σου και θέλεις να συνεχίσεις να τους μιλάς μετά την επιστροφή σας; Μήπως επέλεξες να ταξιδέψεις με αγνώστους και σε φοβίζει η συνύπαρξη μαζί τους για πέντε ολόκληρες μέρες ή και παραπάνω;

Είχαμε και εμείς τη δική μας εμπειρία σε ταξίδι με άλλα ζευγάρια

Η αλήθεια είναι ότι πολύ πρόσφατα είχαμε μία παρόμοια εμπειρία μιας και ταξιδέψαμε σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις με άλλα δύο ζευγάρια. Δεν θα σου κρυφτούμε. Υπήρχαν σκέψεις για το πως θα το οργανώσουμε ώστε όλοι να περάσουμε υπέροχα. Προφανώς, το τελευταίο πράγμα που θέλαμε είναι να ξεκινούσαν οι προστριβές και στο τέλος να χαλούσε το καλό και χαλαρό κλίμα. Ευτυχώς, για εμάς τα παιδιά ήταν φοβεροί συνταξιδιώτες και έτσι όλα πήγαν ρολόι. Λίγο πριν φτάσουμε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή τους ρωτήσαμε τι πίστευαν ότι ήταν αυτό που συντέλεσε να ολοκληρωθεί ένα πετυχημένο ταξίδι. Έτσι, άρχισαν να πέφτουν οι ιδέες γιατί τα καλύτερα ταξίδια είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.

Travel Couples Tip #1 Πριν το ταξίδι πιες έναν καφέ

Συνήθως, πριν ταξιδέψεις κάθεσαι και αναζητάς πληροφορίες για το μέρος προορισμού. Εντοπίζεις τα σημεία που δεν θες με τίποτα να χάσεις αλλά και εκείνα που δεν σου γέμισαν την καρδιά με την πρώτη ματιά. Ένας καφές για να τα συζητήσεις με τους υπολοίπους είναι ό,τι πρέπει. Έτσι, θα προκύψει ένα πρόγραμμα που θα τα περιέχει αν όχι όλα, έστω τα περισσότερα. Εκεί, θα φανεί η τροπή που θα πάρει το ταξίδι. Όταν οι μισοί θα θέλουν να ξενυχτούν και οι άλλοι μισοί να ξεσκονίζουν τα μουσεία θα πρέπει να δοθεί μία έξυπνη λύση. Η οργάνωση είναι η μισή επιτυχία. Επέλεξε έναν ήσυχο χώρο με χαλαρή μουσική και με καλή αύρα και είμαστε σίγουροι ότι θα καταλήξεις στην πιο συμφέρουσα πρόταση.

Travel Couples Tip #2 Με το budget τι γίνεται;

Βασικό! Πριν αρχίσεις να οργανώνεις το ταξίδι σου. Πριν ακόμη ξεκινήσεις για το αεροδρόμιο καλό θα ήταν να έχει ξεκαθαρίσει ο καθένας όχι μόνο το budget που διαθέτει αλλά και που σκοπεύει να το καταναλώσει.

Travel Couples Tip #3 Η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή

Στο τελείωμα της κάθε μέρας, εκεί που χαλαρώνεις στο lobby του ξενοδοχείου ή στο αγαπημένο σου εστιατόριο συζήτησε το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας. Προσδιόρισε πάλι τους στόχους σου. Αναζήτησε μαζί με τους άλλους χάρτες, μαγαζιά και τα πιο hot σημεία της πόλης που θες να ανακαλύψεις. Άλλωστε γιατί ταξιδεύεις; Ελπίζουμε για τις γεύσεις, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα, όπως ακριβώς και εμείς.

Travel Couples Tip #4 Ευελιξία και ελευθερία, δύο λέξεις κλειδιά για ταξίδι με άλλα ζευγάρια και γενικά με άλλους μαζί

Ακόμη και όταν ταξιδεύεις με άλλα ζευγάρια μπορείς να έχεις όση ευελιξία και ελευθερία χρειάζεσαι για να εξασφαλίσεις ότι η πίεσή σου θα παραμείνει σε φυσιολογικά επίπεδα. Με την ευελιξία εννοούμε, φυσικά, να μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα ανάλογα με τις συνθήκες και τη διάθεση. Καλός ο προγραμματισμός και χρήσιμη η οργάνωση αλλά αν κάτι δεν σου βγαίνει μπορείς να το τροποποιήσεις. Δε κολλάμε! Ελευθερία να κάνεις ο καθένας αυτό που επιθυμεί ακολουθώντας πιστά τους στόχους και τις αντοχές του. Σε εμάς δούλεψε άψογα το οι μισοί επέλεγαν το ξενοδοχείο για μεσημεριανό ύπνο και οι άλλοι μισοί το κυνήγι για κρυμμένους θησαυρούς στα σοκάκια. Ήταν τέλεια και όλοι είχαμε ένα μόνιμο χαμόγελο!

Travel Couples Tip #5 Ορίστε ένα σημείο συνάντησης

Σου ακούγεται παράξενο; Πίστεψέ μας δεν είναι, ιδίως αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό. Κινητά χωρίς μπαταρία, έλλειψη λεπτών ομιλίας, όχι καλό σήμα και άλλα πολλά μπορεί να συμβούν σε ένα ταξίδι. Με το να ορίσεις το δικό σου σημείο συνάντησης αποφεύγεις τα δυσάρεστα.

Travel Couples Tip #6 Καλή διάθεση και πολύ χιούμορ

Σίγουρα, όλα τα παραπάνω βοηθούν σε ένα πετυχημένο ταξίδι με άλλα ζευγάρια. Το πιο σημαντικό όλων όμως είναι η καλή σου διάθεσή και το αστείρευτο χιούμορ σου. Ένα ταξίδι είναι στιγμές και εμπειρίες. Φρόντισε να τις στολίσεις με ό,τι καλύτερο κουβαλάς! Όλα μπορούν να πάνε στραβά. Όλα μπορούν να ανατραπούν και εσύ απλά να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτό όμως που πάντα ορίζεις είναι ο τρόπος που τα αντιμετωπίζεις. Η συμβουλή μας είναι να φροντίσεις να το ευχαριστηθείς όσο γίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?