fbpx

Τα καλύτερα μέρη για να βγεις στο Πόζναν! Εσύ θα τα χάσεις;

Το Πόζναν είναι η πέμπτη πόλη της Πολωνίας που επισκεπτόμαστε και ομολογουμένως η ιδανική πόλη για διασκέδαση, βόλτες, φαγητό και άφθονη μπύρα. Θες ότι είναι φοιτητική πόλη; Θες ότι όλα είναι άμεσα προσβάσιμα; Οι κάτοικοι του Πόζναν ξέρουν να περνούν καλά και αυτό φαίνεται στα χαμογελαστά τους πρόσωπα. Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μέρη για να βγεις στο Πόζναν.

Για άκρως ρομαντικές συναντήσεις «Republika Róż» (Plac Kolegiacki 2a, 61-841)

Ένα μαγαζί βγαλμένο από παραμύθι. Παντού επικρατεί το ροζ χρώμα. Στους τοίχους, στη διακόσμηση ακόμη και τα λουλούδια είναι σε απόχρωση του ροζ. Στο συγκεκριμένο μαγαζί φάγαμε δύο φορές. Διπλό το έγκλημα δηλαδή! Την πρώτη φορά το επιλέξαμε για το μεσημεριανό μας. Ήμασταν τυχεροί! Πετύχαμε την εβδομάδα που το μενού είχε βάση το σπαράγγι και έτσι φάγαμε ό,τι υπήρχε σε σπαράγγι. Μία σούπα, ένα ορεκτικό, δύο κυρίως πιάτα, δύο επιδόρπια, μία μπύρα και ένα νερό με μόλις 35 ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε πως όλα τα πιάτα ήταν άψογα μαγειρεμένα, στη σωστή ποσότητα και με εξαιρετική διακόσμηση. Τη δεύτερη φορά φάγαμε το πρωινό μας. Με μόλις 14 ευρώ και οι δύο γευτήκαμε όλα τα καλούδια του μπουφέ. Το πρωινό σερβίρεται μόνο το Σαββατοκύριακο και καλό είναι να πας αρκετά νωρίς για να το απολαύσεις με την ησυχία σου. Φυσικά, μπορείς απλά να πιείς τον καφέ σου ή το πότο σου.

Republika Roz starter

Republika Roz buffet breakfast-

Ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί στο κέντρο του Πόζναν «Ptasie Radio» (Kościuszki 74/3, 61-717)

Χτισμένο το 2005 στον πρώτο όροφο ενός σπιτιού με διακόσμηση Art Nouveau. Όμορφα στολισμένο με απαλές πινελιές χρωμάτων και έπιπλα μίας άλλης εποχής. Οι ζωγραφιές των πτηνών στους τοίχους χαρίζουν ένα ιδιαίτερο θέαμα και οι μυρωδιές σου ξυπνούν τις αισθήσεις. Ιδανικό για να απολαύσεις τον καφέ σου ή ένα ελαφρύ γεύμα. Φημίζεται για τα σπιτικά κέικ ιδίως γι’ αυτό με τη σοκολάτα. Προσφέρει και vegan μενού! Εμείς παραγγείλαμε δύο λεμονάδες με μάνγκο και ένα παγωτό με λιωμένη καραμέλα και μπισκότα και πληρώσαμε μόλις 10 ευρώ.

Ptaisie Radio sweet

Έξοδος με άλλη φινέτσα «Bistro Szarlotta» (Świętosławska 12, 61-840)

Οικογενειακή επιχείρηση που προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία πιάτων και ποτών όλες τις ώρες της ημέρας. Οπωσδήποτε ανηκεί στα μέρη για να βγεις στο Πόζναν. Εμείς φάγαμε το βραδινό μας στο Bistro Szarlotta, δύο κυρίως πιάτα με ταλιατέλες, κοτόπουλο και μανιτάρια με 14 ευρώ και οι δύο μαζί. Εκείνο το βράδυ ένας μουσικός μας κρατούσε συντροφιά ακούγοντας την χαλαρή μελωδία που έβγαζε η κιθάρα του. Το τραπέζι μας είχε αληθινά λευκά λουλούδια και το σκηνικό ήταν τέλειο!

Bistro Szarlotta

Φάε «βρώμικα» στο «Fat Bob Burger» (Kramarska 21, 61-765)

Μπεργκεράδικο για να σου τρέχουν τα σάλια. Όλα ετοιμάζονται από τους ίδιους. Αλέθουν το κρέας, φτιάχνουν τις σάλτσες και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν είναι τοπικές! Παραγγείλαμε δύο λαχταριστά μπέργκερς με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και ξεχωριστά πατάτες τηγανιτές. Οι μερίδες ήταν τεράστιες και γι’ όλα αυτά πληρώσαμε περίπου 14 ευρώ και οι δύο. Το συστήνουμε άφοβα!

Fat Bob Burger

Μπύρα για να ξεδιψάσεις στο «Brovaria» (Stary Rynek 73-74, 61-772)

Στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης θα πιείς άφθονη μπύρα και θα διασκεδάσεις. Μετά από τρεις ώρες περπάτημα είχαμε ανάγκη από μία γρήγορη δροσερή μπύρα και βρήκαμε το κατάλληλο μέρος. Δοκιμάσαμε 3 διαφορετικά είδη και πληρώσαμε μόλις 4 ευρώ.

Ή

Πάμε χαλαρά για μπύρα στο «Basilium beer spot» (Woźna 21, 61-776)

Ένα μικρό μαγαζάκι με χαλαρή ατμόσφαιρα που προσφέρει πάνω από 150 είδη μπύρας για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Παραγγέλνεις στο μπαρ και στη συνέχεια σου τα φέρνουν στο τραπέζι σου. Ήρεμη μουσική, χαμηλός φωτισμός και αναπαυτικοί καναπέδες για τη σωστή τελετουργία χαλάρωσης. Οι δύο μπύρες που ήπιαμε κόστισαν  περίπου 7 ευρώ. Πληρώνεις μόνο με μετρητά.

Basilium beer draught

Για πιερόγκι στο «Pierożak Pierogarnia» (Wrocławska 23, 61-833)

Αν πας Πολωνία πρέπει οπωσδήποτε να φας την τοπική σπεσιαλιτέ τους, τα πιερόγκι. Τηγανιτά ή βραστά. Το Pierożak Pierogarnia είναι αλυσίδα στο Πόζναν και προσφέρει πεντανόστιμες αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές. Είναι self-service και τα προϊόντα είναι πάμφθηνα. Φάγαμε 20 αλμυρά πιερόγκι διαφορετικών γεύσεων, με πατάτα, κοτόπουλο, σπανάκι, τυρί, πάπια, 4 γλυκά και μία σούπα ντομάτας και πληρώσαμε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ.

Pierogi Pierozak Πόζναν

Τα καλύτερα χαρμάνια καφέ στο «Bardzo» (Żydowska 29 61-761)

Ανάμεσα στα καλύτερα μέρη για να βγες στο Πόζναν βρίσκεται και το Bardzo. Ένα urban καφέ με λίγα τραπέζια και μία υπέροχη αυλή. Στο βάθος κήπος θα λέγαμε εμείς. Εκεί, λοιπόν στο βάθος τους καλοκαιρινούς μήνες οργανώνονται μουσικές σκηνές. Τέλειο; Φημίζεται ακόμη για τον καλό καφέ και τα γλυκά του. Εμείς παρόλα αυτά ήπιαμε δύο σπιτικές λεμονάδες και πληρώσαμε 6 ευρώ. Προσοχή, προτού ξεκινήσεις να πας δες τις ώρες που είναι ανοικτό!

Τα πιο νόστιμα pancakes του Πόζναν θα τα βρεις στο «Manekin» (Kwiatowa 3 61-881)

Πρόκειται για έναν τεράστιο, με πολλά επίπεδα χώρο που δεν αδειάζει ποτέ. Εκεί θα φας πεντανόστιμα pancakes με παγωτό και θα πιείς καφέ με μόλις 7 ευρώ. Αξίζει να το επισκεφθείς!

Manekin pancakes

Σου ανοίξαμε την όρεξη για Πόζναν;

Ρώτα μας ό,τι θες! Μπορείς να μας βρεις στα social media και εδώ: contact@greeknomads.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?