fbpx

Ταξίδι για πρώτη φορά? 5 συμβουλές για να ακολουθήσεις

Το είπες και το έκανες; Αγόρασες τα εισιτήριά σου για διακοπές εκτός της χώρας σου και πας ταξίδι για πρώτη φορά. Ανυπομονείς να ανακαλύψεις τον προορισμό που επέλεξες; Μην σκας εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές για να νιώσεις άνετα σαν ντόπιος, σαν το σπίτι σου που λένε!

Ταξίδι για πρώτη φορά!

Νο #1 Κάνε έρευνα από πριν

Προσπάθησε να βρεις πριν το ταξίδι σου τα μαγαζιά εκείνα, στα οποία θα βρεις τοπικές γεύσεις. Για παράδειγμα οικογενειακά ζαχαροπλαστεία ή εστιατόρια. Πίστεψέ μας έχει άλλη αξία να βιώνεις την καθημερινότητα μίας πόλης όπως το κάνουν οι ντόπιοι.

ταξίδι για πρώτη φορά

Approved tip 1:Τα εστιατόρια και τα καταστήματα μακριά από τους κεντρικούς και τουριστικούς δρόμους τείνουν να είναι φθηνότερα ούτως ή άλλως!

Approved tip 2:Εστιατόρια με τις τεράστιες εικόνες στο μενού συνήθως εξυπηρετούν τουρίστες, που σημαίνει ότι οι τιμές τους είναι και πιο τσιμπημένες.

Νο #2 Μίλα με τους ντόπιους

Μην ντρέπεσαι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις έναν προορισμό από το να συνομιλήσεις και να συναντήσεις τους κατοίκους της πόλης.

Από την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν με όλους όσους έχουμε έρθει σε επαφή φάνηκαν πρόθυμοι να μας κατατοπίσουν και να μας προτείνουν μέρη που συχνάζουν οι ντόπιοι.

Νο #3 Μάθε μερικές λέξεις από την χώρα που θα επισκεφθείς

Μαθαίνοντας μερικές τοπικές λέξεις και φράσεις θα σου είναι πιο εύκολο να μιλήσεις και να σπάσεις τον πάγο με τους ντόπιους. Κάνοντας μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις στη μητρική τους γλώσσα θα είναι πιο εύκολο να μάθεις αυτό που θες! Άσε που θα το ευχαριστηθείς κιόλας!

Νο #4 Ξύπνα νωρίς

Εντάξει ξέρουμε πας διακοπές, ταξίδι για πρώτη φορά αλλά προτείνουμε να ξεκινάς τη μέρα σου από νωρίς. Εμείς συνήθως γύρω στις 8 το πρωί αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας. Καλό είναι να αξιοποιήσεις  στο έπακρο τις ημέρες σου όταν ταξιδεύεις. Όσο περισσότερο χρόνο έχεις μέσα στην ημέρα τόσες περισσότερες δραστηριότητες θα καταφέρεις να απολαύσεις!

Νο #5 Μείνε ασφαλής

Θέλουμε να τονίσουμε αυτό το σημείο γιατί βλέπουμε πλέον την εξέλιξη των social media στις ζωές μας και την επιρροή τους. Μην πιέζεσαι να κάνεις παρακινδυνευμένα ή επιτηδευμένα πράγματα που κάνουν ορισμένοι ταξιδιώτες, μόνο και μόνο για να κερδίσουν μερικούς ακόλουθους. Προσπάθησε να είσαι μοναδικός/ή και να αγαπήσεις τα ταξίδια και τις εμπειρίες που σου προσφέρουν.

Νο #6 Μπόνους συμβουλή – Ταξιδιωτική ασφάλεια

Όσο φροντίζεις τόσο θα έχεις! Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σε σώσει κυριολεκτικά αλλά και να σου εξοικονομήσει χρήματα ενώ ταξιδεύεις. Εμείς συστήνουμε την WorldNomads, την χρησιμοποιούμε και την αγαπάμε γιατί θα μας φροντίσει και με το παραπάνω όταν και αν χρειαστεί. Εννοείται πως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κινδυνεύεις κάθε φορά που ταξιδεύεις, παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι οφείλουμε να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί και προνοητικοί γίνεται.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?