fbpx

Πεζοπορία στο Περού

Η πεζοπορία στο Περού είναι μία εμπειρία που συνδέεται άμεσα όταν ακούμε το όνομα αυτής της χώρας. Πρόκειται για ένα προορισμό που πρέπει να τον διερευνήσεις με τα πόδια. Υπάρχει πληθώρα επιλογών από αναβάσεις και πεζοπορίες που μπορείς να κάνεις. Εμείς βάλαμε τα δυνατά μας και επιλέξαμε τις 5 καλύτερες πεζοπορίες στο Περού για να δοκιμάσεις.

Πριν όμως ξεκινήσουμε να σου λέμε ποιες είναι αυτές οφείλουμε να σου πούμε ότι το Περού βρίσκεται σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο. Αυτό σημαίνει ότι η φυσική σου κατάσταση πρέπει να είναι μέτρια προς καλή. Το σώμα σου για να συνηθίσει το υψόμετρο χρειάζεται περίπου 24 ώρες. Οπότε σκέψου ότι όσο ανεβαίνεις θα χρειάζεσαι και την ανάλογη ξεκούραση για να συνηθίσει το σώμα σου.

Περού

Το Περού είναι επίσης γνωστό ως η πατρίδα των Incas. Είναι πλούσιο σε κουλτούρα και πολιτισμό ενώ διαθέτει απίστευτα τοπία τα οποία θα εξερευνήσεις.

Πεζοπορία στο Laguna 69

Όχι δεν σε ξεκινήσαμε από τα δύσκολα και από μία πεζοπορία που παίρνει 69 μέρες ή ώρες. Πρόκειται για μια μέτρια σε ανάγκες ημερήσια πεζοπορία η οποία διαρκεί περίπου οκτώ με δέκα ώρες. Το αποκορύφωμα της προσπάθειας σου σε αυτήν τη  πεζοπορία είναι η επίσκεψη στις  ακτές της Laguna 69, η οποία θεωρείται ευρέως ως η πιο γραφική λίμνη του εθνικού πάρκου Huascaran.

Πεζοπορία στο Ausangate

Πάμε στο διάσημο βουνό Rainbow. Σίγουρα έχεις δει φωτογραφίες και είμαστε ακόμα πιο σίγουροι ότι θα απαθανατίσεις την στιγμή και θα μας ταγκάρεις για να σε καμαρώσουμε. Διαρκεί περίπου 5 μέρες και θα συναντήσετε την άγρια φύση και ζωή του Περού. Πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές πεζοπορίες που μπορεί να κάνει κάποιος στην ζωή του. 

Περού

Ανάβαση στο  Machu Picchu, το Inca Trail

Αυτή είναι η πιο διάσημη πεζοπορία του Περού, καθώς δεν γίνεται να επισκεφθείς την χώρα χωρίς να πραγματοποιήσεις πεζοπορία στο Machu Picchu.

Το Machu Picchu, είναι τα πιο διάσημα ερείπια των Incas στο Περού και λόγω της δημοτικότητάς του έχει περιοριστεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά. Γι ‘αυτό φροντίσε να κλείσεις τα εισιτήριά σου πολύ πριν από την πεζοπορία. 

Το κλασικό μονοπάτι διαρκεί από τέσσερις έως έξι ημέρες και μιλάμε για περίπου 88 χλμ. Καθώς ανεβαίνεις για να φτάσεις στα ερείπια της πόλης, είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις γιατί αυτός ο απομονωμένος τόπος παρέμεινε ανεξερεύνητος μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα!

Πεζοπορία στο Περού 1

Πεζοπορία στο Laguna Churup

Έχουμε ακόμα μία δημοφιλής πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Huascaran που θα καταλήξει στο Laguna Churup. Έχει διάρκεια από 4 έως 6 ώρες, αλλά πρέπει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο για να χαζέψεις την γαλάζια λίμνη.

Πεζοπορία στο μονοπάτι Moray

Αυτή η πεζοπορία αρχίζει στο Chinchero και διαρκεί περίπου δύο με τρεις ώρες για να φτάσετε στο Moray – άλλο ένα σημείο για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τον πολιτισμό των Incas. Στο συγκεκριμένο μονοπάτι θα δείτε τα ερείπια μιας δομής που έχει σχήμα βαθιάς λεκάνης με σκαλισμένες βεράντες. Ενώ κανείς δεν είναι σίγουρος ποιος είναι ο σκοπός τους, αν και το γεγονός ότι είναι χτισμένο σε διαφορετικά υψόμετρα έχει οδηγήσει ορισμένους να πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνταν για βοτανικό πειραματισμό.

Αν θες να διαβάσεις για την εξερεύνηση μας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Έβρος δες εδώ.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?