fbpx

Νυμφαίο: Το στολίδι της Φλώρινας!

Το Νυμφαίο είναι ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός που σου κόβει την ανάσα! Πρόκειται, πραγματικά, για το στολίδι της Φλώρινας, για έναν κρυμμένο θησαυρό. Με το που βαδίσεις στα καλντερίμια του νιώθεις πως βρίσκεσαι στις άλπεις ή σε κάποιον πανάκριβο χειμερινό προορισμό της Ελβετίας. Όμως όχι, βρίσκεσαι Ελλάδα!

Νυμφαίο: Το στολίδι της Φλώρινας! 1

Ο οικισμός είναι χτισμένος αμφιθεατρικά σε μία πλαγιά και τα κτίρια είναι αρμονικά δεμένα μεταξύ τους τόσο στο χρωματισμό όσο και στην εμφάνιση. Σε όποιο σημείο και αν σταθείς η θέα σε αφοπλίζει, σε παρασέρνει μαζί της. Δεν χορταίνεις τη βόλτα και την εξερεύνηση. Φυσικά, μόνο με τα πόδια μιας και απαγορεύεται να διασχίσεις το χωριό με άλλο μέσο.

Νυμφαίο: Το στολίδι της Φλώρινας! 2

Η θέα των χιονισμένων δένδρων στις γύρω πλαγιές είναι σαν ζωγραφιά λες και ένα παραμύθι ξεδιπλώνεται μπροστά σου! Το χιόνι αγκαλιάζει τη φύση και της χαρίζει μία λευκή φορεσιά. Έτσι, μαγικά!

Νίκειο Σχολή

Μία επίσκεψη στη Νίκειο Σχολή επιβάλλεται. Διαθέτει βιβλιοθήκη και συχνά φιλοξενεί εκθέσεις ενώ αποτελεί συνεδριακό κέντρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Σχολή λειτουργεί από τον Αρκτούρο και ως Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα.

Αρκτούρος

Η βόλτα στο δάσος του καταφυγίου είναι μία συνηθισμένη δραστηριότητα για τους επισκέπτες του Νυμφαίου αρκεί να μην βρεθούν εκεί τους χειμερινούς μήνες μιας και οι αρκούδες κοιμούνται!

Παραδοσιακές γεύσεις

Ώρα για ποτάκι! Το παραδοσιακό ποτό Κράνα παράγεται από ένα φυτό που αναπτύσσεται στη γύρω περιοχή και έχει μία υπέροχη γεύση. Θυμήσου να πάρεις ένα για το σπίτι! Δοκίμασε τις χειροποίητες σοκολάτες, είναι υπέροχες! Ιδίως, αυτή με το γιαούρτι!

Νυμφαίο: Το στολίδι της Φλώρινας! 3

Ο οικισμός διαθέτει πολλούς ξενώνες και μέρη για φαγητό! Οπότε μπορείς να είσαι ήσυχος ότι θα βρεις τα καλύτερα! Για καφεδάκι σου προτείνουμε το Άτι για να απολαύσεις τη ζεστή σοκολάτα σου δίπλα στο τζάκι και για να γευτείς την υπέροχη μανιταρόπιτα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα επισκεφθούμε το Νυμφαίο και τους ανοιξιάτικους μήνες! Εσύ ακόμη το σκέφτεσαι;

2 Comments

  1. 23/03/2018 / 11:56

    Είναι από τα πιο όμορφα μέρη! Παρθένο μέρος, με όμορφες γωνίες και πολύ καθαρό οξυγόνο! Μπράβο Παιδιά.. εξαιρετικό!

    • Μαριάννα
      24/03/2018 / 10:47

      Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά! Πραγματικά είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη που έχουμε γνωρίσει! ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?