fbpx

Η απόλυτη εμπειρία του Hammam Baths στο κέντρο της Αθήνας

Στον απόηχο μιας απαιτητικής εβδομάδας και ενόψει του τελικού του Μουντιάλ είχα την ευκαιρία να απολαύσω (solo) την πλέον αυθεντική εμπειρία χαμάμ. Μιλάω φυσικά, για το Hammam Baths, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Θησείου. Ένας χώρος που σε ταξιδεύει σε μέρη της ανατολής και σε αφήνει με μια γλυκιά γεύση ευχαρίστησης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Η κράτηση μου ήταν για τις 6 το απόγεμα Κυριακής. Εμφανίστηκα λίγο νωρίτερα για να αφουγκραστώ τον χώρο πριν απολαύσω την απόλυτη εμπειρία ευεξίας που προσφέρει το «Αλί Μαμά» Χαμάμ.

Στην είσοδο με καλοδέχθηκε το προσωπικού του χώρου και με κατατόπισε με τα διαδικαστικά πριν περάσω στο εσωτερικό του. Με συνόδεψε μία χαμογελαστή κοπέλα, η οποία είχε την υπομονή να με τραβήξει μερικές φωτογραφίες μιας και ήθελα να σου δείξω τη διαδρομή μου από την αρχή έως το τέλος.

Approved tips

#1 Καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου μαγιό κατά προτίμηση μπικίνι, το οποίο να δένει στο λαιμό (αυτό ισχύει για τις γυναίκες προφανώς) και μαγιό σορτσάκι για τους άνδρες.

#2 Κορίτσια αφαιρέστε το μακιγιάζ σας. Αφήστε όλους τους πόρους το δέρματός σας να αναπνεύσουν και να αποβάλλουν ότι τους βαραίνει.

Ο χώρος είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστος! Είναι αυτό που λέμε φιλόξενος, αυθεντικός και όμορφα σχεδιασμένος. Ανέβηκα στον πάνω όροφο, άφησα τα πράγματά μου κλειδωμένα στο προσωπικό μου κουτί. Φόρεσα το μαγιό μου και την παραδοσιακή βαμβακερή πετσέτα και κατέβηκα στον χώρο υποδοχής. Εκεί πέρασα λίγα λεπτά προτού αφεθώ στις ιαματικές ιδιότητες του ατμού και του χαμάμ.

Hammam Baths | Waiting room

Η εμπειρία χαλάρωσης και ευεξίας του Hammam Baths ξεκινά κάπου εδώ!

Στην αρχή αφέθηκα σε ένα αναζωογονητικό ατμόλουτρο περίπου για 30 λεπτά αδειάζοντας το μυαλό μου και αφήνοντας τον εαυτό μου να ευεργετηθεί από τις ιδιότητες της «καυτής» εμπειρίας. Σχεδόν αποκοιμήθηκα πάνω στο στρογγυλό μαρμάρινο χώρο που βρίσκεται στη μέση του χαμάμ.

Ευτυχώς η πολιτική του Hammam Baths θέλει έως έξι άτομα να βρίσκονται παράλληλα μέσα στο χώρο του ατμόλουτρου. Έτσι εξασφαλίζεις μία ποιοτική και έως ένα βαθμό προσωπική εμπειρία.

Το έμπειρο προσωπικό του Hammam Baths

Στη συνέχεια το έμπειρο προσωπικό σε οδηγεί σε έναν χώρο με δύο μαρμάρινα μακρόστενα «κρεβάτια» και εκεί ξεπερνάς κάθε προσδοκία που είχες προτού επισκεφθείς τον χώρο. Γιατί; Μόνο αν αποφασίσεις να ζήσεις και εσύ αυτήν την χαλαρωτική εμπειρία θα νιώσεις αυτό που θα περιγράψω.

Με απαλές και προσεκτικές κινήσεις ο μασέρ ξεκινά με απολέπιση με μίας χρήσης κετσέ και μασάζ σε όλο σου το σώμα (από την κορυφή μέχρι τα νύχια). Νιώθεις το δέρμα βελούδο μιας και χρησιμοποιεί αφρό από φυσικό σαπούνι ελιάς. Το λούσιμο και το μασάζ του κεφαλιού που αφήνει για το τέλος είναι η μία μοναδική πινελιά χαλάρωσης και ευεξίας. Η παραδοσιακή μουσική και ο χαμηλός φωτισμός σε ταξιδεύουν σε μαγικούς παράδεισους εκεί που μόνο η φαντασία σου μπορεί να σε οδηγήσει.

Hammam Baths | μασαζ

Την ίδια στιγμή υπάρχει στο χώρο τόσο άνδρας όσο και γυναίκα μασέρ κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ εύστοχο για κάποιον που νιώθει άνετα με έναν από τους δύο.

Μετά μπορείς να παραμείνεις μέσα στο χαμάμ συνεχίζοντας το ατμόλουτρό σου και αφήνοντάς το σώμα σου να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς. Η εμπειρία ολοκληρώνεται στο σαλόνι με τσάι και παραδοσιακά λουκούμια.

Hammam Baths | Tea and relax

 

Hammam Baths | hospitality

Approved tips

#3 Δοκίμασε τις εξαιρετικές κρέμες σώματος και προσώπου που παρέχονται δωρεάν στο χώρο καλλωπισμού!

Ξεκάθαρα η εμπειρία του χαμάμ με άφησε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη δίνοντας την υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα με τον Χρήστο συντροφιά μου. Φυσικά, υπάρχει μία πληθώρα υπηρεσιών που μπορείς να συνδυάσεις ή ακόμη να δωρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Επισκέψου τον επίσημο ιστότοπο του Hammam Baths και βρες την υπηρεσία που σου ταιριάζει http://www.hammam.gr/ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?