fbpx

Βόλτα στο Αμύνταιο της Φλώρινας!

Ένας μικρός παράδεισος κρυμμένος στα νοτιοδυτικά του νομού Φλώρινας. Ειδυλλιακά τοπία, υπέροχα ηλιοβασιλέματα με θέα τη λίμνη και απίστευτο φαγητό στα εστιατόρια της περιοχής.

Είμαστε σίγουροι ότι λίγοι γνωρίζουν αυτό το μέρος και ακόμη πιο λίγοι το έχουν επισκεφθεί. Γι’ αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ! Για εμάς το Αμύνταιο ήταν μία ευχάριστη έκπληξη το ίδιο ελπίζουμε και για εσάς.

Λίμνη Βεγορίτιδα

Η λίμνη Βεγορίτιδα ή αλλιώς Οστρόβου είναι το διαμάντι της περιοχής! Βρίσκεται στα σύνορα των νομών Πέλλας, Φλώρινας και Κοζάνης και έχει μήκος πάνω από 14 χιλιόμετρα. Η Βεγορίτιδα αποτελεί έναν μεγάλο υδροβιότοπο αφού έχουν καταγραφεί περίπου 20 διαφορετικά είδη ψαριών στο εσωτερικό της. Μπορείς να διασχίσεις ένα κομμάτι της περιμετρικά με τα πόδια και να βρεθείς δίπλα στις παραδοσιακές βαρκούλες με τα πολύχρωμα σχέδια. Η ομορφιά και η γαλήνη που αποπνέει όταν ο ήλιος δύει προκαλούν μοναδικά συναισθήματα.

Βόλτα στο Αμύνταιο της Φλώρινας! 1

Βόλτα στο Αμύνταιο της Φλώρινας! 2

Περιοχή

Το Αμύνταιο είναι ένα σχετικά ορεινό μέρος καθώς σε πολλά σημεία του μπορείς να απολαύσεις τους μεγάλους βράχους του και το άγριο τοπίο. Μπορείς να περπατήσεις στο κέντρο του και να χαζέψεις τα παραδοσιακά σπίτια ενώ αν πεινάσεις μπορείς να απολαύσεις τα παραδοσιακά εδέσματα στο εστιατόριο Ναουμίδης, με την καταπληκτική του θέα στη λίμνη. Θυμήσου να παραγγείλεις ψαρικά και πιπεριά φλωρίνης! Ο Ναουμίδης βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμωνος, στο Αμύνταιο. Μία επίσκεψη θα σε δικαιώσει.

Βόλτα στο Αμύνταιο της Φλώρινας! 3

Κτήμα Άλφα

Αν για κάτι φημίζεται το Αμύνταιο, σίγουρα είναι οι μεγάλες εκτάσεις αμπελώνων. Εκεί εδρεύει το Κτήμα Αλφα, μία από τις πιο γνωστές οινοποιητικές μονάδες. Αξίζει να την επισκεφθείς και να ζήσεις μία απίστευτη ξενάγηση στους χώρους της μονάδας και των αμπελιών. Το οινοποιείο έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.

Βόλτα στο Αμύνταιο της Φλώρινας! 4

Ακόμη το σκέφτεσαι; Το Αμύνταιο σε περιμένει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?