fbpx

Η πιο ρετρό εμπειρία της Αθήνας ακούει στο όνομα “Πανελλήνιο”

Στο Μεταξουργείο της Αθήνας, επί της οδού Αχιλλέως 65 (πιο downtown δεν γίνεται!) υπάρχει ένας ιστορικός σταθμός αυτοκινήτων που λειτουργεί ως ο πρώτος σταθμός ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης στην Αθήνα από την δεκαετία του 1960 και ακούει στο όνομα “Πανελλήνιο”!  Εμείς βρεθήκαμε στους χώρους του ένα καλοκαιρινό απόγευμα Τετάρτης και η εμπειρία που ζήσαμε είχε γεύση λουκουμιού και μυρωδάτου ελληνικού καφέ.

“Πανελλήνιο”: Λίγα λόγια για την ιστορία του

Όλα ξεκίνησαν το 1957, όταν η εταιρεία Mobil πρότεινε στον Αλέξανδρο Ζέκιο συνεργασία υποστηρίζοντάς τον να αγοράσει το σταθμό αυτοκίνητων “Πανελλήνιο”. Το “Πανελλήνιο” αρχίζει και λειτουργεί ως ο πρώτος σταθμός ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης στην Αθήνα παρέχοντας υπηρεσίες όπως καύσιμα και πλυντήριο αυτοκινήτου. Στο ισόγειό του στάθμευαν τα ταξί ενώ τα λεωφορεία της Πελοποννήσου στάθμευαν στην ταράτσα. Οι οδηγοί τους κοιμόνταν εκεί ώστε να είναι έτοιμοι για τα πρωινά τους δρομολόγια. Χαρακτηριστική φιγούρα όμως ήταν ο κυρ Γιώργος! Ένας συμπαθής χαρακτήρας που ετοίμαζε καφέδες για τα γειτονικά καταστήματα και μετέφερε το καφενείο του μέσα στο γκαράζ για να εξυπηρετεί από εκεί και τους πελάτες του αλλά και τους πελάτες του σταθμού.

Πανελλήνιο

Το “Πανελλήνιο” σήμερα

Το «Πανελλήνιο» επιστρέφει στην αρχική του μορφή και επανασυστήνεται ως “Πανελλήνιο” Athens Experience Car Services αποκτώντας τη δική του θέση στον χάρτη της πόλης. Με τάση γλυκιάς νοσταλγίας αναβιώνει τη δεκαετία του 1960 και ταυτόχρονα υιοθετεί μια πιο σύγχρονη ματιά! Κρατάει την αισθητική της τότε εποχής, αλλά υιοθετεί τον τεχνολογικό εξοπλισμό του σήμερα για να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες!

Πανελλήνιο προσωπικό

Ποιες υπηρεσίες σου προσφέρονται

Αν αποφασίσεις να επισκεφθείς το “Πανελλήνιο” τότε το έμπειρο προσωπικό του, το οποίο στιλιστικά είναι προσαρμοσμένο στην δεκαετία του ’60 θα ανεφοδιάσει το όχημά σου με καύσιμα και θα το παρκάρει. Η εξυπηρέτηση δεν ολοκληρώνεται εδώ! Μπορείς να προμηθευτείς τα κατάλληλα αξεσουάρ από το πωλητήριο και να εξασφαλίσεις στο όχημά σου ολοκληρωμένες υπηρεσίες καθαρισμού! Το πιο απίθανο είναι ότι μέσα στο χώρο του “Πανελλήνιου” θα ανακαλύψεις ρετρό πινακίδες που υπάρχουν σε όλη την έκτασή του.

Το «θρυλικό» καφενείο του “Πανελλήνιου”

Λατρεύεις τον ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη; Η αισθητή του vintage στοιχείου σε εξιτάρει; Βλέπεις το γλυκό «υποβρύχιο» και τη σοκολάτα Παυλίδη και σου τρέχουν τα σάλια; Τότε, να άλλος ένας λόγος να επισκεφθείς το «Πανελλήνιο». Αχ, τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις vintage αφίσες και εικόνες που είναι κρεμασμένες σε όλο τον χώρο; Τα ιστορικά περιοδικά, όπως το «Ρομάντσο», τις τοπικές και πανελλαδικές εφημερίδες της εποχής; Τους ελληνικούς και αγγλικούς δίσκους του Jukebox; Η κάθε γωνία, η κάθε πινελιά αισθητικής σε γυρνά την παλιά αυθεντική Αθήνα.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος!

Οι λάτρεις του αυτοκινήτου μπορούν να θαυμάσουν τα εφτά «ιστορικά» αυτοκίνητα, αντίκες, που εκτίθενται στην ταράτσα του. Και ποιος δεν θα ήθελε να δει από κοντά τη βρετανική Austin Morris 1100 που γοήτευσε το ελληνικό κοινό τη δεκαετία του ‘60; Το Beetle Type 1, το γνωστό σε όλους μας «κατσαριδάκι» ή «σκαραβαίος»; Τη «Θεά» των γαλλικών λιμουζίνων Citroën DS και το πλέον δημοφιλές στη χώρα μας Ford Cortina Mark I; Την πολυτελή Mercedes-Benz 220, την άνετη και οικονομική Singer Vogue MK II και την σπορ Triumph 12/50;

Πανελλήνιο vintage αυτοκίνητο

Ο σταθμός “Πανελλήνιο” Athens Experience Car Services μας χαρίζει ένα ταξίδι στον χρόνο στο, πλέον, must-visit point μιας περιοχής που αναβιώνει και ξαναβρίσκει την αίγλη της!

Βρες όλο το φωτογραφικό υλικό στα social media!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?