fbpx

Επίσκεψη στα Λουτρά Szechenyi

Το περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήσαμε ένα πολύ όμορφο ταξίδι στην παραμυθένια Βουδαπέστη. Μία από τις δραστηριότητες που απολαύσαμε και σίγουρα θα ξανά δοκιμάσουμε ήταν τα ιαματικά λουτρά Szechenyi. Η Βουδαπέστη έχει πάρα πολλά ιαματικά λουτρά τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς. Εμείς τα τσεκάραμε όλα και επιλέξαμε να πάμε στο Szechenyi. Πρόκειται για το πιο γνωστό και ένα από τα πιο παλιά στην Βουδαπέστη.

Γιατί να επισκεφθείς τα Λουτρά Szechenyi

Τα ιαματικά λουτρά της Βουδαπέστης είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο. Αν επισκεφθείς την πόλη και δεν πας τότε το ταξίδι σου δεν είναι πλήρης. Πρέπει να περάσεις ένα απόγευμα σου χαλαρώνοντας σε τουλάχιστον ένα από τα λουτρά. Θα απολαύσεις μια μοναδική εμπειρία, η οποία αν συνδυαστεί με ταξίδι κατά τους χειμερινούς μήνες θα σου μείνει αξέχαστη. Η διαφορά θερμοκρασίας έξω από το νερό και στο εσωτερικό των λουτρών σίγουρα θα σε χαλαρώσει μετά από μια εξαντλητική ημέρα ξενάγησης στην πόλη.

Szechenyi

Τι να φέρω στα λουτρά;

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου στα λουτρά Szechenyi θα χρειαστείς, μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες και ότι άλλο κρίνεις απαραίτητο για να νιώσεις άνετα. Προτείνουμε και μια αδιάβροχη θήκη για το κινητό σου για να αποθανατίσεις τη στιγμή. Όλα τα παραπάνω παρέχονται από τα λουτρά Szechenyi ωστόσο όπως εύκολα καταλαβαίνεις είναι με χρέωση.

Τώρα ας μιλήσουμε για τα ίδια τα λουτρά Szechenyi!

Τα λουτρά βρίσκονται στο κέντρο του City Park.  Είναι τα πιο δημοφιλή και λουτρά στη Βουδαπέστη. Το τεράστιο συγκρότημα αποτελείται από τρεις μεγάλες, εξωτερικές πισίνες, καθώς και πολλές εσωτερικές πισίνες με διαφορετική θερμοκρασία.

Όταν επισκεφθήκαμε τα λουτρά Szechenyi, ήταν Πέμπτη απόγευμα και είχε αρκετό κόσμο. Σίγουρα αν πας Σαββατοκύριακο θα υπάρχει απίστευτος συνωστισμός αφού θα υπάρχει και αυξημένη κίνηση των ντόπιων που απολαμβάνουν τις ανέσεις του.

Szechenyi

Εμείς προτείνουμε να ενοικιάσετε τις καμπίνες και όχι μόνο ντουλάπια. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να αλλάξετε εύκολα και να βγείτε στην πόλη και εξερεύνηση.

Εισητήρια μπορείς να προμηθευτείς από τα ίδια τα λουτρά Szechenyi ή από το ξενοδοχείο που μένεις ακριβώς στην ίδια τιμή. Εμείς για την μία καμπίνα δώσαμε 6100 HUF= 20 ευρώ. (Η τιμή για το Σαββατοκύριακο είναι μεγαλύτερη). Δες την ισοτιμία εδώ.

Μπορείς να  διαβάσεις περισσότερα για το ταξίδι μας στην Βουδαπέστη εδώ.

Share:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Looking for Something?